26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Primăria Pașcani preia deșeurile vegetale si le depozitează pe un teren privat

- Advertisement -

Primăria Pașcani a găsit o soluție provizorie pentru preluarea deșeurilor vegetale rezultate in urma curățării copacilor sau vitei de vie, după ce Agenția de Protecție a Mediului a interzis depozitarea lor la o groapa improvizata, folosita de ani de zile fără autorizație, la ieșirea din oraș spre Valea Seaca.

De acesta data ele vor fi depozitate pe un teren privat din cartierul Vatra, la solicitarea proprietarului, probabil pentru a fi valorificate. În acest context, muncitorii Primăriei au reînceput de luni activitatea de preluare a acestor deșeuri, de la pășcănenii care locuiesc la case.

Si operatorul regional de salubritate preia o parte din deșeurile vegetale. Este vorba doar despre frunzele si iarba rezultata in urma activităților de curățenie. Ei vor fi preluate dacă vor fi depozitate in pubele sau in saci, conform graficului de colectare a gunoiului menajer.

“Nu putem colecta crengile de copaci sau cele de la vita de vie dar preluam resturile vegetale depozitate in pubele sau in saci, conform graficului stabilit. Avem obligatiaa sa colectam tot gunoiul menajer” a precizat Mirela Farcas din partea asociației județene ADIS.

 

Menționăm ca Primăria Pașcani nu are voie sa colecteze si sa depoziteze gunoiul vegetal pana când nu va amenaja un depozit conform prevederilor legale. În comuna Miroslovești, o astfel de investiție este deja in derulare in valoare de 1,5 milioane de lei cu fonduri de la Ministerul Mediului. Din acești bani urmează sa fie achiziționate o serie de utilaje printre care si un tocător si sa fie amenajată o platforma de depozitare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow