18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Primaria Pascani pregateste un nou regulament pentru comercianti. Restrictiile si facilitatile cu dedicatie vor fi eliminate

comert_stradal

Regulamentul privind comertul stradal din Pascani va fi anulat la propunerea secretarului Primariei. Proiectul de anulare se afla deja pe ordinea de zi a sedintei extraordinare programata miercuri de la ora 14.00, pe motiv ca ar fi fost adoptat pe timpul fostei administratii cu incalcare prevederilor legale.

Mircea Zuzan a explicat pentru TV BIT, ca desi era vorba de domeniul public, fostul primar Grigore Craciunescu a fortat aprobarea regulamentului, doar cu 10 voturi, nu cu minim 2/3 cat prevede legea. Hotararea nu a primit avizul de legalitate, iar Prefectura Iasi a fost sesizata in acest sens, dar nici pana astazi nu a fost formulat un raspuns concret pe acesta tema.

Un alt motiv este ca Primaria Pascani lucreaza deja la un nou regulament pentru comertul stradal cu reguli mult mai permisive pentru micii intreprinzatori. Mai exact, secretarul Zuzan sustine ca din noul regulament vor fi eliminate conditiile restrictive impuse de fosta administratie unor comercianti situati in anumite zone, conditii impuse pentru protejarea altor comercianti membri sau simpatizanti PNL.

Totodata vor fi introduse o serie de reguli pentru desfasurarea unui comert civilizat, mai ales pe Esplanada din zona Vale care urmeaza sa fie reabilitata cu bani de la UE. Sunt vizati si comerciantii care au deschis terase pe domeniul public, umbrelele de soare sub care sunt amplasate mesele urmand sa poarte sigla Primariei Pascani si sa fie inchiriate chiar de administratia locala.

Mai mult, specialistii Primariei Pascani lucreaza totodata si la un reglament privind eliberarea autorizatiilor de de functionare, cele doua documente urmand sa fie armonizate.

Alte articole