More

  PRIMĂRIA PAȘCANI – PRECIZĂRI PRIVIND TAXA DE SALUBRITATE PENTRU PERSOANELE JURIDICE

  Comunicat :

  „Întrucât în ultimele zile au apărut in mass media și nu numai o serie de informații false privind taxa de salubritate pentru persoanele fizice și jurdice în Municipiul Pașcani, aducem următoarele clarificări:
  • Taxa de salubritate nu a fost impusă de către Primăria Municipiului Pașcani sau de vreun partid politic ci de către ADIS Iași (Asociatia de
  Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi). In cadrul unui proiect european.
  • Această taxă vine odată cu implementarea la nivelul județului Iași a Sistemul de Management Integrat al Deseurilor în judetul Iasi.
  • În Municipiul Pașcani Taxa de salubritate a fost insitutită prin HCL 29/27.02.2019 după ce Regulamentul privind insitituirii acestei taxe a fost în dezbatere publică.
  • În vederea calculării taxei speciale de salubrizare, persoanele fizice și juridice (proprietari ai imobilelor) au obligaţia depunerii, Declaraţiei de impunere, dată pe proprie răspundere.
  • Utilizatorii non-casnici (persoane juridice) au obligația depunerii declarației pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubrizare. În această cate gorie se includ operatorii economici, instituțiile publice și asociațiile non-profit altele decât asociațiile de proprietar/locatari, care au sediul, punctul de lucru sau care desfășoară activități Regulament de instituire si administrare a taxei speciale de salubrizare (economice sau de altă natură) pe teritoriul administrativ al localității.
  • Declarațiile pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubrizare se depun în 2 exemplare însoțite de copie după actul de identitate/de înființare, la Taxe și Impozite din cadrul Primăriei pe raza căreia persoanele fizice/juridice au domiciliului/reședința/sediul/dețin proprietatea.
  • În cazul nedepunerii declarației pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubrizare, obligația de plată se va stabili din oficiu, pe baza informațiilor existente (dosarul fiscal, registrul agricol, de la Registrul Comerțului etc.).
  • Stabilirea din oficiu a taxei speciale de salubrizare se face prin emiterea unor decizii de impunere emise în condițiile legii.
  • Taxa specială de salubrizare se calculează anual, în conformitate cu tarifele operatorilor de colectare și transport, sortare, compostare și depozitare (lei/tona + TVA), după cum urmează:
  – pentru persoane fizice (lei/persoana /lună);
  – pentru persoane juridice – în funcție de tipul agentului economic, pe baza indicatorilor prezentați în Anexa 4. (atașată mai jos în postare în cadrul HCL)

  • Încheiem prin a prezenta ce s-a încasat de la populație anul trecut și cât a facturat operatorul de salubritate: Astfel, taxa colectată de la PF în anul 2018 a fost de 2,322,590.17 iar facturile emise au fost de 2,900,460.00. Taxa colectată de la PF în anul 2019 până la 30.05.2019, a fost de 1,434,700.50 cu diferența de de achitat de la taxa din anul 2018.
  Facutile emise de Eco Salubritate Pașcani pentru PF și PJ au fost de 1,713,490.40, aici fiind inclusă și suma de 577,869.83 difernța de achitat din 2018.

  Va atașăm și HCL 29/27.02.2019 privind administrarea taxei special de salubrizare pentru persoanele fizice și juridice în Municipiul Pașcani
  și aplicarea Planului tarifar aprobat prin HCL nr.86/09.08.2012 privind însușirea unor documente aprobate în cadrul ședinței AG ADIS Iași din
  data de 25.05.2012.”

  Sursa: facebook.com Primaria Pascani

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Pedofil octogenar, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

  Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei...

  Mobilizarea continuă pentru Nicoleta. Comunitatea este alături de ea

  Mobilizarea pentru Nicoleta, adolescenta din Pascani care sufera de o boala crunta, continua. Cazul tinerei cu ochii ca cerul si o vointa de fier...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI