19.7 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
19.7 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
Array

Primaria Pascani: PNL foloseste ,,chipul si numele primarului Pantazi”, fara aprobare

Ultimele știri

In acest weekend in Municipiul Pascani au circulat o serie de documente pe care pascanenii le-au primit in casutele postale ale blocurilor sau caselor. Este vorba despre un material cu titlul: “Cetatenii doresc sa fie ascultati! Alesii locali care sustin organizarea unui referendum pe tema apei si canalizarii”.
Aici este folosit chipul si numele primarului Municipiului Pascani cu un semn de punctuatie in dreptul sau (semnul intrebarii).
Dorim sa informam faptul ca, numele si chipul primarului Municipiului Pascani au fost folosite fara aprobarea dumnealui.

Va transmitem: Art. 73 Noul cod civil Dreptul la propria imagine Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane. Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente. CAPITOLUL II
Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente

SECŢIUNEA a 3-a
Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane

Art. 73
Dreptul la propria imagine
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.

Alt material aparut in Municipiul Pascani este cel semnat de consilierul local Marius Pintilie, material legat de organizarea unui referendum local pentru consultarea cetatenilor Municipiului Pascani in legatura cu “Renuntarea Municipiului Pascani la serviciile operatorului S.C. ApaVital S.A. Iasi si retragerea din ARSACIS.

In document nu scrie nimic despre riscurile asupra municipiului Paşcani, de a pierde investitii de 13 milioane de euro de la Uniunea Europeana, pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare şi nici nu se ofera o solutie care urmeaza sa fie implementata într-o astfel de situatie.
Tot in document se arata faptul ca operatul de apa nu a dat dovada de intelegere fata de locatarii ca nu fac parte din asociatii de proprietari. Prevederile legale privind modalitatile de contractare sunt foarte clare.

Un alt lucru important pe care trebuie sa il transmitem este faptul ca, primarul Municipiului Pascani nu s-a impotrivit organizarii unui referendum in municipiu. Mai mult, domnia sa a transmis solicitarea grupului de consilieri de a organiza un referendum in municipiu catre Secretarul Municipiului Pascani si catre Compartimentele de Specialitate, iar Proiectul de Hotarare va ajunge pe ordinea de zi a Sedintei de CL aferenta lunii martie 2016.

Biroul de Presă
Cristian Dumitru Menegon
Purtator de cuvant al Primăriei Pașcani
Tel:0731 777 434
E-mail:office@primariapascani.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
19.7 ° C
21.2 °
18.9 °
93 %
2.7kmh
64 %
Dum
19 °
lun
25 °
mar
28 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI