18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Cea mai importanta scoala sportiva din Pascani, in pericol de a inceta antrenamentele din cauza unor interese ascunse. Primaria cedeaza sala de sport Colegiului Sadoveanu, la presiunea unor profesori

Pe ordinea de zi a Sedintei de Consiliu Local ce va avea loc joi, 29 noiembrie 2012, este un proiect de hotararea ce face referire la una din salile de sport din municipiu. Mai exact, este vorba despre: PROIECT DE HOTARARE privind   transmiterea in administrarea Colegiului National Mihail Sadoveanu Pascani a Salii de sport  si  a terenului aferent, situate in str. Sportului nr. 23, proprietate publica a municipiului Pascani, asta dupa ce in data de 19 noiembrie Colegiul “Sadoveanu” a trimis o adresa prin care cere administrarea salii ce este situata peste drum de unitate.

Directoarea Colegiului National “Mihail Sadoveanu”, Carmen Dimitriu, spune ca sala serveste la orele de sport atat a elevilor de la scoala pe care o conduce, adica 1100 de elevi plus inca 1000 de la Lieul Economic “Nicolae Iorga”.  Cat despre alte activitati pe care comunitatea le va desfasura in aceasta sala se vor face fie in parteneriat, fie in contra cost.

Viceprimarul muncipiului, Vasile Axinte spune despre costurile pe care sala le implica cum sunt cheltuielile de intretinere si utilitatile ca vor fi suportate de Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, din alocatiile bugetare ale ordonatorului principal de credite a municipiului.

Motivul pentru care sala trece dintr-o administratie in alta este acela ca CSM ul nu o utiliza.

Ceea ce Administratia Locala a uitat este faptul ca, in acea sala isi desfasoara activitatea unul dintre cele mai productive cluburi din oras. Este vorba despre Clubul “Long Ho”, care de-alungul anilor a adus sute de medalii si a purtat numele orasului Pascani, nu doar in tara ci si peste hotare. In momentul in care sala trece dintr-o administrare in alta, practicantii de qwan ki do, raman ai nimanui. Astfel, practicantii acestui sport, ce nu sunt putini, nu stiu unde isi vor desfasura activitatea in continuare.

Alte articole