17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Primaria Paşcani nu ştie dacă în pieţe se vor vinde brazi de Crăciun

Primăria Paşcani încă caută răspunsuri dacă este voie sau nu să fie vânduţi brazi de Crăciun în cele două pieţe agroalimentare din municipiu. Purtătorul de cuvânt susţine că este nevoie de avize speciale de la Garda forestieră care până acum nu au fost obţinute.

În acest an s-ar putea să nu se găsească brazi în pieţele din Paşcani. Reprezentanţii administraţiei locale spun că în acest moment nu deţin autorizaţie pentru comercializarea pomilor de Crăciun în pieţe, însă au depus documentaţia în vederea eliberării avizului de la Garda forestieră din Suceava.

Primăria va primi la începutul săptămânii viitoare răspuns dacă se poate sau nu comercializa brazi în pieţe. Dacă va fi unul negativ, reprezentanţii administraţiei locale spun că vor cauta o altă locaţie în funcţie de condiţiile prevăzute de lege.

Conform ordonanţei 584/2008 emisă de Ministerul Agriculturii comercializarea brazilor de Crăciun poate fi făcută doar în anumite condiţii. Mai exact pomii pot fi vânduţi doar în spaţii special amenajate şi autorizate şi trebuie să fie desemnată o persoană cu studii în domeniul silviculturii care să răspundă de acest loc.

Menţionăm că până în acest moment nu a fost înregistrată nici o cerere din partea comercianţilor interesaţi să vândă brazi în pieţele din municipiu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow