Primăria Paşcani nu se grăbeşte să implementeze un sistem informatic pentru a face posibilă plata online a taxelor şi impozitelor locale. La sfârşitul lunii iulie legislativul local a aprobat o hotărâre în acest sens la iniţiative consilierilor PNL. De atunci şi până acum administratia a reuşit doar achiziţionare unor servere şi routere. Urmează să fie încheiate convenţiile cu băncile şi să fie implementate soluţiile de securizare şi internet împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Purtatorul de cuvânt al Primăriei spune că “mai este mult de lucru şi drumul este lung” până când păşcănenii îşi vor putea achita online taxele şi impozitele locale.
Menţionăm că după implementarea noului sistem contribuabilii vor suporta comisioanele pentru plată cu cardul impuse de banca unde are contul iar administraţia locală va achita cheltuielile pentru integrare şi mentenanţa a platformei online.
Plata online a fost implementată cu succes în mai multe administratii orăşeneşti şi comunale din ţară, inclusiv în judeţul Iaşi şi este folosită de milioane de contribuabili.

Slider


loading...
Slider