-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De la inceputul anului viitor deseurile vegetale rezultate in urma activitatilor de intretinere si toaletate a spatiilor verzi nu vor mai fi preluate din fata portii, de muncitorii Primariei.

Ele vor trebui transportate, cu masinile proprii, de catre cetateni, la serele Primariei de pe strada Crinilor, pentru a fi depozitate sau folosite ca si combustibil pentru centrala de incalzire. Cei care nu au nici o posibilitate de transport, pot apela la serviciile societatii locale de salubritate, dar contra cost. Masurile au fost anuntate de primarul Marius Pintilie, in cadrul conferintei saptamanale de presa.

O alta noutate este ca deseurile vegetale nu vor mai putea fi depozitate in fata portii, pe domeniul public. Ele trebuie tinute in curte pana cand vor fi duse la sera, a mai spus edilul, cel mai porbabil ca sa nu afecteze imaginea orasului.

Masurile vor fi luate in contextul in care, in momentul de fata, majoritatea strazilor si cartierelor din oras sunt presarate cu saci sau movile cu deseuri vegetale, in unele cazuri de saptamani de zile. Ele au fost scoase pe domeniul public in urma apelului repetat facut de primarul municipiului. El le-a solicitat cetatenilor sa nu le mai predea operatorului regional de salubritate pe motiv ca facturile sunt prea mari, cu promisiunea ca vor fi colectate gratuit de muncitorii Primariei. Acum edilul recunoaste ca situatia a scapat de sub control din cauza cantitatilor mari de deseuri vegetale si ca muncitorii Primariei nu mai fac fata.

Mentionam ca probleme sunt si cu colectarea deseurilor menajere din oras, mai ales de la cosurile de pe marginea strazilor sau cele din cartiere. Primarul Pintilie a facut apel la cetateni sa faca fotografii si sa le posteze pe pagina de Facebook a adminsitratiei locale pentru sanctionarea societatii de salubritate. `Edilul a mai spus ca nici CLP Ecoserv SRL nu mai face fata cu activitatile de mentinere a curateniei, pe motiv ca ar avea mai putini muncitori.O parte dintre ei au fost dati afara din cauza consumului de bauturi alcoolice, dupa ce au fost surprinsi de primar.

Ramane de vazut daca cetatenii vor transporta deseurile menajere cu masinile proprii la serele din Pascani sau daca vor apela la serviciile societatii locale de salubritate, contra cost. `Este foarte posibil sa fie prede operatorului regional de salubritate, fara plata, costurile urmand sa fie suportate de Primarie, din taxa de salubritate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow