14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Primaria Pascani nu mai merge la hramul orasului Ialoveni. TV BIT va transmite programul de acolo

Administratia locala din Pascani nu va mai participa la festivitatile prilejuite de hramul orasului Ialoveni din Republica Moldova, programate sa aiba loc la sfarsitul acestei saptamani, pe 27 octombrie 2012.

Decizia a fost luata, astazi, desi cu cateva zile in urma, viceprimarul Vasile Axinte anuntase ca Primaria Pascani va raspunde invitatiei Primariei Ialoveni cu o delegatie de cca 24 de persoane. Motivul pare sa fie faptul ca gazdele evenimentului au trimis invitatie la Pascani doar pentru 7 persoane, conform unei decizii a Consiliului Ialoveni, fara sa specifice daca este asigurata sau nu cazarea lor peste noapte, in conditiile in care delegatia de la Pascani era mult mai numeroasa, formata din oficialitati locale si oameni de afaceri. Mai mult, vineri 26 octombrie Primaria Pascani va gazdui sedinta Consiliului Judetean Iasi si trebuie sa pregateasca sedinta ordinara a Consiliului Local programata la inceputul saptamanii viitoare.

Daca oficialitatile locale nu mai vor sa treaca Prutul o echipa de reporteri de la TV BIT Pascani va fi prezenta la hramul fratilor nostri din Ialoveni pentru a va prezenta, dumneavoastra, in cadrul programului de duminica 28 oct 2012, momentele artistice care vor fi sustinute de artistii moldoveni.
Este vorba despre un concert de muzica populara sustinut de ansamblurile „Porumbiţa”, ”Enigma”, Octavia” si „Ialoveneanca” alaturi de orchestra de muzică populară „Muguraşii”. De asemenea vor concerta Gheorghe Ţopa, Anişoara Puică, Zinaida Julea, Adrian Ursu, Anatol Mîrzenco si formatia tiganeasca „Podcova”.

Mentionam ca anul trecut o delegatie de la Pascani condusa de fostul primar Grigore Craciunescu s-a deplasat la Ialoveni pentru semnarea actului de infratire intre cele doua localitati. De asemenea in primavara acestui an o delegatie de la Ialoveni a fost in vizita la Pascani, petru a participa la o sedinta festiva organizata de Consiliul Local Pascani.

Orizont.info

Alte articole