23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Primăria Pașcani nu are soluții pentru rezolvarea problemelor de fond funciar

Administrația locală din Pașcani se află în impas și nu are capacitate de a rezolva dosarele cu problemele de fond funciar ale pășcănenilor, pe motivul lipsei de personal.

În cadrul conferinței săptămânale de presă, viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi a recunoscut că Primăria Pașcani se află în imposibilitatea de a soluționa cererile cetățenilor cu privire la eliberarea titlurilor de proprietate. Pentru a depăși această problemă, primăria își dorește să facă angajări și să formeze echipe noi de specialiști, dar și juriști, mai ales în cadrul Compartimentului Registrului    Agricol și a Serviciului de Cadastru. În acest sens, în perioada următoare ar urma să fie organizate concursuri de angajare.

De menționat este și faptul că, blocajul prin care trece primăria nu este o situație recentă, ci se explică mai ales prin reticența specialiștilor de a participa la concursuri, fie din cauza salariilor mici, fie ca urmare a condițiilor de concurs impuse de lege, mai ales pentru debutanți. Mai exact, în cele mai multe cazuri, o cerință obligatorie este un minimum de vechime în specialitatea studiilor absolvite.

Deși au trecut șapte luni de mandat și, implicit, tot atâta timp de când promisiunea că vor fi soluționate cererile de fond funciar, oamenii vin în fiecare săptămână la primarie, dar obțin aceleași răpunsuri. Cei mai mulți dintre ei se plâng că sunt într-un proces lung de obținere a titlurilor de proprietate și par să nu găsească sprijin în reprezentanții primăriei, ba mai mult, pășcăneii prezenți astăzi la audiențe au primit un nou termen de așteptare, de câteva luni bune,  până ce ar urma să se ajungă la o rezolvare.

Menționăm că, în ciuda faptul că unul dintre principalele obiective    cu care actualul edil a candidat pentru câștigarea alegerilor a fost rezolvarea problemelor de fond funciar, datele de la sfârșitul anului trecut arată că doar 4.656 au fost rezolvate, iar peste 2.000 încă nu au fost soluționate. De asemenea, în așteptare, la Comisia Județeană de Fond Funciar sunt aproape 50 de dosare.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI