12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022
Array

Primaria Pașcani mai lacomă decât cămătarii. Penalități de zece ori mai mari decât chiria, la un bloc social

- Advertisement -

Penalităţi de zece ori mai mari decât datoriile la un bloc social din Paşcani. Un locatar a ajuns să aibă de plată pentru chiriile restante de 3216 lei şi penalităţi de 25.000 de lei. Familia Cercelaru a încercat să scape de povară şi a beneficiat de o eşalonare în rate lunare pe care nu a respectat-o. A achitat doar câteva rate lunare după care penalităţile au început din nou să crească. Astăzi cei doi soţi au venit la audienţe şi au cerut o nouă înţelegere la plată. Asta după ce au fost ameninţaţi cu evacuarea din cauza facturilor neachitate.

 

Viceprimarul Vasile Axinte s-a arătat surprins de modul cămătăresc de calculare a penalităţilor la Primăria Paşcani. El a spus că acestă situaţie va fi analizată de juriştii Primăriei.

 

Tot pentru eşalonarea datoriilor a venit la audienţele de la Primărie şi Minodora Oslobanu din Paşcani. Nu este vorba despre neplata chiriei ci a unor amenzi încasate pentru că a călătorit cu trenul şi metroul fără să plătească, femeia susţine că a fost nevoită să recurgă la acesta soluţie pentru că nu a avut bani să achite transportul pentru a ajunge la procesele de divorţ din Bucureşti.

 

Menţionăm că legislativul pășcănean a aprobat de curând o hotărâre prin care contribuabilii care au restanțe la plata taxelor şi impozitelor locale pot scapă de plata a 73,3 % din majorările de întârziere dacă îşi achită la zi datoriile şi restul de 26,7 % din majorări până la 31 martie 2016.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow