33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Primaria Pascani isi achita datoriile istorice cu bani de la Trezoreria Statului. CEC-ul va finanta investitiile din zona Vale cu 8 mil de lei

Vesti bune pentru zeci de agentii economici si institutiile care au de incasat bani de la Primaria Pascani. In maxim o saptamana de zile acestia isi vor primi toate sumele neincasate, de ani de zile, pentru investitiile sau serviciile prestate pe timpul fostei administratii. Asta deoarece astazi Comisia de aprobare a imprumuturilor din cadrul Ministerului Finantelor a aprobat cererea formulata de Primaria si Consiliul Local Pascani pentru un credit de 1,34 de mil de lei de la Trezoreria Statului pentru achitarea arieratelor si facturilor restante mai vechi de 90 de zile.
Imprumutul urmeaza sa fie rambursat in 5 ani de zile cu dobanda de referinta, de 5,25%.
Astfel, datoria publica a Municipiului Pascani creste de la 1, 9 mil de lei, creditul de la BI pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare in cadrul proiectului ISPA , la 3,2 mil de lei, adica la mai putin de 15% din veniturile proprii prognozate in acest an , conform declaratiei edilului sef.
La aceasta datorie, din primavara acestui an, se va adauga si creditul comercial de 8 mil de lei aflat in curs de contractare pentru cofinantarea cheltuielilor neeligibile si sustinerea derularii Planului de Dezvoltare a zonei Vale.
In acest sens licitatia pentru desemnarea bancii care ar urma sa acorde un creditul in valoare de 8 mil de lei Primariei Pascanai a ajus la final. Ieri a expirat termenul de depunere a ofertelor financiare din partea bancilor si au fost deschise plicurile. A fost inregistrata o singura oferta din partea CEC, termenul de analizare si evaluarea fiiind de cateva saptami de zile. Daca nu vor aparea probleme, in zilele urmatoare va fi semant acordul de finantare banii urmand sa fie trasi pe parcursul executarii lucrarilor.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow