23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Primăria Pașcani împrumută 4 milioane de lei, cât excedentul bugetar de la sfârșitul lunii martie

Municipiul Pașcani se îndatorează pentru susținerea unor proiecte de investiții. Împrumutul inițial este de patru milioane de lei la care se adaugă cheltuieli si dobânzi de 585 000 lei. Banii urmează sa fie obținuți de la o banca comercială, in urma unei selecții de oferte si sa fie rambursați in cinci ani, cu un an de gratie.

Conform documentației publicată deja pe site-ul Primăriei bancile interesate pot sa depună ofertele pana pe 8 iulie a.c. iar împrumutul urmează sa fie avizat de Comisia de `Autorizare a Imprumuturilor Locale. Banii urmează sa fie cheltuiți in doua transe egale câte doua milioane de lei, la sfârșitul lunii septembrie a.c. si la sfarsiul lunii aprilie 2022. Sumele vor fi folosite pentru plata cofinantarii, a cheltuielilor neeligibile si a TVA-ului la trei dintre proiectele de investiții din fonduri europene lasate de fost administrație.
Este vorba despre reabilitarea Școlii Iordache Cantacuzino, reabilitarea Palatului Cantacuzino si extinderea Ambulatoriului la Spitalul de Urgență Pașcani.

Menționăm ca gradul de îndatorare al Municipiului Pascani este de 4,75%.

Conform execuției bugetare după primul trimestru al anului 2021, Primăria Pașcani are un excedent bugetar de cca 4 milioane de lei, aceeași suma cu cea care urmează sa fie împrumutată.

Banii din conturile municipalității ar urma sa fie cheltuiți pentru alte investiții, au explicat reprezentanții Primăriei, atunci când a fost aprobat bugetul local pentru anul in curs.

DOCUMENTATIA PENTRU IMPRUMUT POATE FI CITITA AICI 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI