26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Primăria Pașcani, copleșită de procese. Edilul si Comisia Locală de Fond Funciar, puși la plata pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești

- Advertisement -

Administratia locală din Pașcani este copleșită de numărul tot mai mare de procese, in care este implicată. Cele mai multe dintre ele sunt deschise de persoane fizice sau juridice pentru obținerea unor drepturi sau contestarea unor acte, taxe sau amenzi.

Conform unui raport al Compartimentului Juridic si Contencios Primăria are de rezolvat 191 de procese din care 40 au fost înregistrate in acest an. Pentru ca interesele municipalității sa fie reprezentate in fata judecatorilor primarul a propus angajarea unor juriști sau avocați.

In acest sens a inițiat un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării in ședința programată pe 28 iulie a.c. Prioritare sunt șapte dosare aflate in diferite etape de judecata si încă șapte contestații la executare prin care primarul Marius Pintilie si Comisia Locală de Fond Funciar sunt obligați la plata unor penalități de intarzaiere in suma totala 96800 lei pentru nerespectarea unor hotărâri judecătorești de punere in posesie.

In momentul de fata la Compartimentul Juridic si Contencios al Primăriei este ocupat doar un post din cele patru aflate in organigrama. Pe 14 iulie a.c. pe site-ul instituției a fost publicat un anunț pentru organizarea unui concurs de angajare a unui jurist cu norma întreaga. Înscrierile se pot face pana pe data de 2 august a.c. iar proba scrisă este programată pe 17 august a.c.

Menționăm ca Primăria Pașcani a refuzat sa facă publice contractele si cheltuielile pentru serviciile de asistenta juridica pentru anii trecuți, la solicitarea BIT TV.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow