16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Primaria Pascani blocheaza „Cornul si lapte”. CJ Iasi cere respectarea legii

- Advertisement -

Elevii pascaneni raman in continuare fara corn, lapte sau fructe pe banci. Primaria Pascani nu demareaza procedura de licitatie pana cand nu obtine clarificari privind implementarea „Programului pentru scoli”. Mai exact, administratia locala cere asigurari de la Consiliul Judetean Iasi privind sumele care ar urma sa fie alocate pentru produse si modalitatea de decontare a acestora.

Comisia din cadrul Primariei Pascani, care se ocupa de program, a trimis o adresa catre CJ Iasi pe 23 ianuarie pentru a primi lamuriri in acest sens.

Potrivit celor spuse de autoritatile judetene, cerere a ajuns in registratura Consiliului Judetean Iasi, abia marti, 29 ianuarie.

Avand in vedere ca aceasta cerere a ajuns la noi abia astazi, punctul de vedere va fi emis in zilele urmatoare. Insa, odata ce exista legislatie, toate institutiile trebuie sa se alinieze fie ca au de modificat un ghid, un regulament sau un protocol. Nimic nu este mai presus de lege, iar cei de la APIA si cei de la Primaria Pascani trebuie sa conlucreze astfel incat elevii sa primeasca lapte si corn, asa cum prevede lege a precizat purtatorul de cuvant al CJ Iasi, Eliza Chirica.

Tot pentru a lamuri modalitatea de decontare a banilor a fost trimisa o adresa si catre APIA Iasi, care raspunde ca beneficiarii ajutorului financiar sunt consiliile judetene si consiliile locale ale Municipiului Bucuresti, care au depus cereri de aprobare si si-au luat angajamente”.

Contactat telefonic de reporterii BIT TV, directorul executiv al APIA Iasi, Sergiu Jitareanu, a precizat insa ca APIA va respecta legislatia care este in vigoare, in prezent, si ca Primaria Pascani nu ar trebui sa aiba nici o temere legata de decontarea sumelor cheltuite.

Până la clarificarea problemei, 3.563 de copii, unii dintre ei proveniţi din familii cu probleme sociale, trebuie să mai aştepte gustările promise de politicieni.

Mentionam ca la Hirlău însă autorităţile locale au găsit o soluţie. Licitaţiile au fost finalizate pentru fructe şi corn, iar ele sunt deja distribuite în şcoli şi grădiniţe. Şi în oraşul Târgu Frumos licitatia a fost demarata, iar ofertele pentru fructe, cornuri şi lapte au avut termen de depunere, 28 ianuarie. Se aşteaptă ca cei 1.577 de beneficiari să le primească din luna februarie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow