1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Primăria Paşcani aşteaptă codul pentru măsuri anticaniculă. Cişmelele au dispărut, când vor fi udate străzile?

P canicula 3

Luna lui cuptor se dovedeste ca isi merita pe deplin numele popular. Chiar in ultimele zile din aceasta luna, temperaturile din termometre urca pana la peste 35 de grade celsius, la umbra. Chiar daca in zona Moldovei, nu a fost atentionare de cod galben, aerul in aceste zile este irespirabil. De exemplu astazi, 29 iulie, in centrul Pascaniului, la amiaza, termometrele au urcat pana la 35 de grade Celsius, iar in unele locuri s-a resimtit temperaturi de pana la 40 de grade, din cauza umezelii din aer.

Autoritatile locale spun ca deja au fost luate masuri, s-au amenajat puncte de prim ajutor si de asistenta in caz de nevoie, cum ar fi la Casa de Cultura, Primarie, Spitale si in cele doua piete agroalimentare din Pascani.
In realitate situatie nu este deloc asa. De exemplu in Piata din zona Deal a Municipiului niciun comerciant sau trecator nu stia si nici nu era indicat ca ar exista vreun punct de prim ajutor.
O alta solicitare din partea Ministerului este ca in cadrul primariilor, a farmaciilor sau a centrelor comerciale sa fie amenajate spatii cu aer conditionat, unde sa fie distribuita apa populatiei.

 

Pascanenii stiu deja cum trebuie sa se protejeze impotriva caniculei si mai ales cei in varsta, bolnavii si copiii sa nu umble prin soare pentru a evita intamplarea vreunei situatii medicale neplacute.
Acestia spun ca administratia locala ar fi trebuit sa ude strazile si spatiile verzi pentru ca asa s-ar racori in oras, cismelele sa functioneze si mai ales sa fie amplasate corturi de prim ajutor pe Esplanada din Vale si Centru.

Medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 şi 18, precum şi consumul de lichide fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Chiar si asa, canicula este mult mai uşor de suportat în bătaia brizei, la ştrand. ziarulorizont.info

P canicula 2

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow