13.2 C
Paşcani
marți, septembrie 28, 2021
Array

Primăria Paşcani aşteaptă codul pentru măsuri anticaniculă. Cişmelele au dispărut, când vor fi udate străzile?

P canicula 3

Luna lui cuptor se dovedeste ca isi merita pe deplin numele popular. Chiar in ultimele zile din aceasta luna, temperaturile din termometre urca pana la peste 35 de grade celsius, la umbra. Chiar daca in zona Moldovei, nu a fost atentionare de cod galben, aerul in aceste zile este irespirabil. De exemplu astazi, 29 iulie, in centrul Pascaniului, la amiaza, termometrele au urcat pana la 35 de grade Celsius, iar in unele locuri s-a resimtit temperaturi de pana la 40 de grade, din cauza umezelii din aer.

Autoritatile locale spun ca deja au fost luate masuri, s-au amenajat puncte de prim ajutor si de asistenta in caz de nevoie, cum ar fi la Casa de Cultura, Primarie, Spitale si in cele doua piete agroalimentare din Pascani.
In realitate situatie nu este deloc asa. De exemplu in Piata din zona Deal a Municipiului niciun comerciant sau trecator nu stia si nici nu era indicat ca ar exista vreun punct de prim ajutor.
O alta solicitare din partea Ministerului este ca in cadrul primariilor, a farmaciilor sau a centrelor comerciale sa fie amenajate spatii cu aer conditionat, unde sa fie distribuita apa populatiei.

 

Pascanenii stiu deja cum trebuie sa se protejeze impotriva caniculei si mai ales cei in varsta, bolnavii si copiii sa nu umble prin soare pentru a evita intamplarea vreunei situatii medicale neplacute.
Acestia spun ca administratia locala ar fi trebuit sa ude strazile si spatiile verzi pentru ca asa s-ar racori in oras, cismelele sa functioneze si mai ales sa fie amplasate corturi de prim ajutor pe Esplanada din Vale si Centru.

Medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 şi 18, precum şi consumul de lichide fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Chiar si asa, canicula este mult mai uşor de suportat în bătaia brizei, la ştrand. ziarulorizont.info

P canicula 2

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pensionarea la 70 de ani şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu, aprobate de Senat

Senatul a aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de lege care prevede pensionarea...

Pelerinii au început să vină la Iași cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Oameni din toate colțurile țării vin deja să se închine sfintei spun ei, să evite aglomerația, dar...

Vremea se răcește și apar ploile. Prognoza pentru următoarele săptămâni, în fiecare regiune

Vremea se răcește în următoarele zile și apar ploile, potrivit prognozei ANM. Pana pe 10 octombrie, in...

Vine sezonul rece! Aveți grijă la întreținerea sobelor și centralelor termice

Se apropie sezonul rece si in fiecare an se intampla tragedii din cauza sobelor si a centralelor...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI