22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Primaria Paşcani a scăpat de câinii, dar a primit o lecţie usturătoare. Animalele vor ajuge şi in Franţa

caini

Primaria Pascani a scapat de cei 75 de caini comunitari care erau cazati la padocul de la Blagesti fara sa faca ceva in acest sens. Sub amenintarea inspectorilor de la DSV care erau hotarati sa aplice o amenda de jumatate de miliard de lei vechi, in conditiile in care adapostul de caini nu ar fi fost inchis incepand de astazi, 18 aprilie, reprezentantii administratiei locale au anuntat ca vor deschide portile padocului si ii vor lasa pe caini sa plece. Acesta a fost motivul pentru care pe parcursul zilei de ieri, cateva asociatii de protectia animalelor s-au mobilizat exemplar si au luat in ingrijire cca 60 de caini. De asemenea, astazi au fost transportati la Iasi si restul cainilor. Ei au fost ingrijiti si au ajuns in adapostul asociatiilor, urmand ca acestia sa fie dati spre adoptie inclusiv unei asociatii din Franta.

Meritul principal pentru ca cei 75 de caini de la Pascani nu au fost lasati in voia sortii, apartine Asociatiei Axi Hope din Pascani, reprezentata de Luminita Diaconu. Cand a aflat ca animalele ar putea sa fie abandonate, ea a cerut sprijinul asociatiilor din tara, ajutor care nu a intarziat sa apara. Reprezentanta asociatiei spune ca a avut de partea ei si sprijinul moral venit din partea multor pascaneni ingrijorati de soarta acestor caini. Asta dupa ce s-a auzit ca animale ar fi fost sau ar fi urmat sa fie ucise. Din fericire nimeni nu a avut aceasta intentie, iar animalele au ajuns pe maini mai bune.

Asadar se poate spune ca Primaria Pascani a scapat de grija celor 75 de caini, ramand cu banii in buzunar, dar cu obrazul patat. Ramane de vazut daca va fi amenajat un padoc conform standardelor cerute de lege unde sa fie cazati cainii care inca mai sunt pe strazile Pascaniului. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow