More

  Primăria nu plătește facturi la utilități

  Array

  Primăria nu plăteşte facturile restante la utilităţi din buget local. Este răspunsul ferm dat astăzi, la audienţe chiar de viceprimăriţa Gabriela Nedelcu. Asta după ce tot mai multe persoane cu restante mari la plata serviciilor de salubritate, căldură sau apă şi canalizare solicită bani de la administraţia locală pentru achitarea lor.

  Este şi cazul lui Dumitru Pascu din Paşcani. Bărbatul a adunat în ultimii doi ani o datorie de 600 lei la Eco Salubritate şi nu are bani să plătescă facturile restante. El a venit la sediul administraţiei locale pentru a obţine un ajutor financiar sau ştergerea datoriei.

  Bărbatul a mai beneficiat de ajutor de urgenţă chiar luna trecută pentru efectuarea unei operaţii.

  Reprezentanţii administraţiei locale au spus că din banii publici nu pot fi achitate facturile personale şi că a beneficiat deja de un ajutor financiar consistent. Singura varianta ar fi să încerce eşalonarea datoriei pe baza unei înţelegeri cu conducerea societăţii de salubritate astfel încât facturile să fie mai uşor de achitat.

  În aceeaşi situaţie sunt sute de familii. Conducerea de la Eco Salubritate spune că datoriile la gunoi nu pot fi plătite eşalonat deoarece în consiliul de administraţie nu a fost nici o hotărâre care să prevadă acest aspect.

  Menţionăm că tot la audienţele de astăzi un alt bărbat a cerut de la Primărie o casă pentru că nu are unde sta. Cum administraţia locală nu are de unde să dea locuinţe, viceprimarul a spus că va interveni la azilul din Mirceşti poate va fi primit acolo.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI