1.9 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Primaria Miroslovesti risca sa fie executata silit de o societate din Pascani. Dispensarul ar putea fi vandut pentru acoperirea datoriilor

Primaria Miroslovesti este la un pas de a pierde cateva imobile de pe raza comunei din cauza unei datorii vechi de 4 ani. In sedinta ordinara de vineri, 26 iulie a.c., consilierii locali au luat act de o informare privind executarea silita a unor constructii pentru neplata sumei de 82.000 lei catre o firma pascaneana.

Necazul a pornit de la o investitie, finantata de Ministerul Dezvoltarii si realizata in anul 2009 de catre firma SC ADEMS SRL. Mai exact, firma executa lucrari de extindere retea alimentare cu apa in satele componente din comuna. La un moment dat, lucrarile au fost oprite pentru ca Primaria Miroslovesti a refuzat sa semneze o factura in valoare de 4,6 mld de lei vechi pentru realizarea unui anumit tronson de retea pe motiv ca nu a fost efectuat.
Astfel ca, pentru a-si recupera banii, firma pascaneana a dat in judecata Primaria Miroslovesti si a castigat. Anul trecut a fost platita o parte din suma datorata, mai exact patru mld lei vechi. Acum insa, pentru achitarea totala a contravalorii facturii restante, 820 milioane de lei vechi, in care au fost incluse si cheltuielile de judecata, reprezentantii firmei au apelat la un executor judecatoresc. A fost identificata cladirea dispensarul uman din comuna, pentru executarea silita. In prezent, acolo functioneaza trei cabinete medicale de familie, un cabinet stomatologic si o farmacie.

Pentru a nu se ajunge la aceasta situatie, edilul comunei, Ionut Gospodaru a cerut ajutor financiar de la Consiliul Judetean, iar in prezent se asteapta in raspuns din partea autoritatilor de la judet. Daca nu vor primi aceasta suma pentru stingerea datoriei, comuna risca sa ramana fara singurul dispensar din comuna.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow