13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Primăria îți face calcule pentru plata transportului elevilor

Transportul gratuit al elevilor din Pașcani ar urma sa fie subventionat de la bugetul local, așa cum se întâmplă si in alte localități din țară. Reprezentanții Primăriei au spus ca vor iniția in acest sens un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local după ce vor avea  un raport privind impactul financiar.

Schimbarea radicala de atitudine a venit la o zi după ce operatorul local a anunțat ca elevii nu mai beneficiază de transport public gratuit din cauza ca Primăria Pașcani refuza sa deconteze cheltuielile iar presa națională s-a interesat de acest subiect. Pana acum, reprezentanții administrației locale au susținut ca nu pot deconta astfel de cheltuieli pe motiv ca sunt neclarități legislative iar Guvernul nu a trimis banii necesari in conturile Primăriei.

Pana când va fi luată o decizie, sute de elevi navetiști vor fi nevoiți sa achite biletul când urca in autobuz, câte 3 lei pe călătorie. Primăria Pașcani nu a mai achitat facturile din noiembrie 2020 desi sumele nu sunt mari, cca 50 000 lei. Nici numărul beneficiarilor nu este mare, 204 in luna noiembrie 2020, 166 in luna februarie a.c, dar majoritatea sunt din suburbii si folosesc mijloacele de transport in comun, mai ales dimineața si la amiaza, pentru a ajunge la școală si înapoi.

Menționam ca Primăria Pașcani a refuzat sa asigure si transportul elevilor de la Școala Iordache Cantacuzino, la școala din cartierul Fantanele, acolo unde au fost mutate cursurile după începerea lucrărilor de modernizare a unității de învățământ pe motiv ca nu sunt bani la bugetul local. În schimb, in lista de investiții pentru acest an, aflata in dezbatere publica, sunt prevăzuti 250.000 lei pentru achiziționarea unei toalete publice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow