11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Primaria intra din nou in joc: Un singur contract, fiecare plateste la casierie. Solutia ,, Axinte” contrazisa de cei cu care a negociat

La cateva zile dupa ce a anuntat ca nu poate sa mai faca nimic in conflictul dintre pascaneni si Apa Vital Primaria a revenit cu o alta solutie. Citirea apometrelor si impartirea diferentelor ar urma sa fie facuta de reprezentantii administratiei locale. In acest fel ar putea fi evitata intreruperea apei iar cetatenii sa isi achite consumurile la apa.
Operatiunea ar urma sa inceapa de saptamana viitoare. Vor fi facute cateva echipe mixte formate din reprezentantii Primariei si cei ai operatorului de apa care vor citi apometrele de la intrarea in bloc si din apartamente. Diferentele de apa vor fi impartite asa cum vor oamenii, ori in mod egal, la numarul de apartamente ori raportat la consumul fiecaruia.
Urmeaza sa fie gasita o persoana care sa isi asume semnarea unui contract de furnizare pentru toate blocurile iar pe baza lui sa fie emisa o factura pentru fiecare scara de bloc. Viceprimarul municipiului sustine ca dupa derularea acestor etape fiecare pascanean ar putea merge la casieria Apa Vital sa isi achite consumul.
Reprezentantii Apa Vital il contrazic pe viceprimar. Presedintele Consiliului de Administratie confirma discutia purtata cu reprezentantii Primariei Pascani dar spune ca solutia agreata este alta. Mihail Dorus sustine ca o persoana poate incheia mai multe contracte pentru scarile de bloc dar ca nu poate fi un contract pentru mai multe scari. Mai mult reprezentantul operatorului iesean precizeaza ca va fi emisa cate o factura pentru fiecare scara de bloc, pe numele celui care a semnat contractul si ca plata nu poate fi facuta individual ci de un reprezentant al locatarilor.
Mentionam ca in aceasta situatie se afla peste 300 de scari de bloc unde pascanenii nu au incheiate contracte de distributie si nu isi pot achita debitele. Din acest motiv Apa Vital a trimis notificari cu consumurile impartite in sistem pausal si a amenintat ca va intrerupe din nou furinzare apei .

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow