23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Primăria în care cântă găina. Soția își obligă soțul primar s-o angajeze în instituție

Proces demn de Cascadorii Râsului la Tribunalul Iași, unde actualul primar al comunei Sirețel, Gelu Șpaiuc a fost chemat la bară de soția sa pentru ca instanța sa-l oblige pe acesta sa o angajeze in instituție si mai mult decat atat sa o si despagubeasca. Astfel,  prin cererea inregistrata la Tribunalul Iasi în dosarul 7122/99/2019, Doina Șpaiuc a dat in judecata comuna Siretel, solicitand „obligarea părâtei la incheierea unui contract de munca pe perioada, plata unor salarii restante in cuantum de 9.057 lei aferent perioadei mai -septembrie 2019, tichete de vacanță, plata dobânzii legale etc”. Femeia a mai aratat ca a fost angajata in anul 2015 pe un loc de referent, ramas vacant temporar dupa suspendarea unei alte angajate pe nume Ștefan Maria. Dupa aceea, din motive legale Primaria Sirețel a fost nevoita sa înceteze raporturile de munca cu Ștefan Maria și astfel a devenit problematica și angajarea Doinei Șpaiuc. Astfel, Primaria Sirețel a incetat raporturile de muncă și cu Doina Șpaiuc. Ea susține ca a ramas in instituție și a continuat sa desfășoare activitati specifice fișei postului și intre timp ar fi ocupat și o funcție publică (funcționar public).

Nu mai era angajata noastra

Procesul a fost deschis in anul 2019, cand pe funcția de primar al comunei Sirețel era ocupată de liberalul Gheorghe Ancuța. In perioada respectiva, Primăria Sirețel a depus o intampinare la dosar in care a aratat ca Doina Șpaiuc nu are dreptate, a fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata iar cand acesta a expirat, colaborarea a incetat. Mai mult decât atât, acesta a continuat sa acrediteze ideea ca a lucrat si dupa aceea in primarie cand de fapt venea sa-si viziteze sotul care era viceprimar. „Reclamanta dupa incetarea contractului pe perioada nedeterminată a nesocotit dispozitiile legale și a incercat pe orice cale in mod șicanatoriu sa vina in instituția unde a fost angajata, și sa se prezinte in fata opiniei publice in calitatea in care aceasta nu o mai ocupa, însă își justitfica prezența de împrejurarea că este soția viceprimarului, ca vine la soțul său, că are ca orice cetățean dreptul de a veni in aceasta instituție publică”, a aratat Primaria Sirețel.

Primăria condusă de soțul-pârât vrea sa piardă procesul

Intre timp, dupa alegerile locale din septembrie 2020, Gelu Șpaiuc a devenit primar al comunei Sirețel și cu aceasta ocazie atitudinea procesuală a primariei s-a schimbat la 180 de grade. S-a mers până acolo încât Primăria Sirețel a trimis la instanță o adresa prin care solicita sa se aprobe cererea Doinei Șpaiuc. „Nu susținem nici intampinarea si nici apărările de UAT comuna Sirețel prin primar Ancuța Gheorghe și formulam întâmpinare prin care menționam ca in  masura in care din probele administrate reiese temeinicia solicitarilor formulate de reclamanta și se incadreaza in dispozitiile legale care permit admiterea Legii, instanța urmeaza sa aprecieze si sa se pronunte in consecinta”, se arata in noua ”întâmpinare”, depusă la dosar de comuna Sirețel.

Primarul Șpaiuc: „nevasta era dreptate”

Mai mult, instanța a admis proba interogatoriului propusa de Doina Șpaiuc. Astfel, Gelu Șpaiuc a fost luat la intrebari in fata instanței de soția lui, răspunzând la 13 intrebari adresate de soția sa. La toate cele 13 intrebari, Gelu Șpaiuc a raspuns ca sotia lui are dreptate. Recunoașteți ca am fost angajata la Primăria Sirețel? Recunoașteți ca din 2019 nu mi s-a mai permis accesul la condica de prezenta sa o semnez? Exemplele pot continua. La toate intrebarile soției, Gelu Șpaiuc  a raspuns afirmativ. Între timp, tot după alegerile locale din septembrie 2020, Doina Șpaiuc a devenit viceprimar al comunei dar continua sa se bata in proces probabil pentru bani si pentru a avea garantia unui loc de munca dupa ce nu va mai fi demnitar. Așa se transorma institutiile publice in moșii de familie.

Sursa Dezvaluirea

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI