1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Primăria Hârlău dată în judecată de profesori pentru decontarea navetei

Situatie complicata in invatamantul din Harlau. Profesorii navetistii de la Colegiul National Stefan cel Mare au dat in judecata unitatea de invatamant, Consiliul Local al orasului si Ministerul Finantelor Publice, nemultumiti de decontarea partiala a cheltuielilor cu naveta.
Potrivit Legii educatiei, autoritatile locale trebuie sa asigure profesorilor care fac naveta o locuinta temporara sau decontarea cheltuielilor cu transportul intre localitatea de domiciliu si cea in care lucreaza.

Astfel ca, 18 cadre didactice care vin de la Targu Frumos si Iasi sa predea elevilor de la Colegiul din Harlau, primesc doar 50% din valoarea navetei, motiv pentru care au decis sa actioneze in instanta hotararea consiliului local.

Edilul orasului, Constantin Cernescu, a precizat ca nu are de unde sa suporte integral costurile cadrelor didactice care fac naveta in conditiile in care, distantele sunt foarte mari iar pretul unui abonament ajunge la peste 350 lei/lunar. Daca va fi data o sentinta pentru decontarea sumele totale, el a spus ca bugetul local ar fi afectat si ar fi compromise posibile investitii.

Astazi, judecatorii de la Tribunalul Iasi, au amanat pronuntarea in acest dosar, urmatorul termen fiind saptamana viitoare, 16 octombrie 2013.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow