15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Primaria declara razboi supermarketurilor din Pascani

image_122357605062838000_1

Primaria muncipiului Pascani, a declarat razboi Supermarketurilor. Conducerea orasului vrea sa vada daca societatile comerciale si-au declarat puctele de lucru si daca valorile cladirilor,  in functie de care se calculeaza taxele si impozitele locale, sunt corecte pentru a aduce mai multi bani la bugetul local.

Secretarul Mircea Zuzan, cere o verificare a societatilor comericale care au puncte de lucru pe raza municipiului Pascani.

El a lasat sa se inteleaga faptul ca, Primaria Pascani se afla intr-o astfel de situatie de ani de zile, iar mai multe societati care si-au desfasurat activitatea in Pascani au facut-o fara sa isi declare punctele de lucru, privand astfel  bugetul local de veniturile cuvenite.

Obligatiile legale si scopul pentru care a solicatat acest lucru sunt legate de faptul ca orice societate comerciala care isi deschide un punct de lucru sau lucreaza in Pascani si are un numar mai mare de 5 lucratori are obligatia legala, conform legii 273/2005 sa solicite administratiei fiscale deschiderea punctului de lucru, pentru ca atunci cand se face regularizarea impozitului pe venit, sa se faca tinand cont si de veniturile pe care le realizeaza  lucratorii din acele puncte de lucru.

Foarte multe societati vin, fac manopera la Pascani, realizeaza venituri pe care le raporteaza la sediul societatii comerciale unde figureaza la registrul Comertului.

In momentul de fata, administratia publica lucreaza la materialul pentru administratia financiara, care trebuie sa comunice toate societatile care si-au declarat punctul de lucru. Secretarul este sigur ca se vor gasi societati care si-au incheiat activitatea si au plecat de pe raza municipiului Pascani. Tot el spune ca interesul Primariei este de a aduce de la toti cei care realizeaza venit pe raza orasului si care datoreaza impozite, bani pentru bugetul orasului.

Administratia publica mai doreste sa verifice si valoarea investitiilor realizate in municipiul Pascani, pe baza informatiilor din bilantul fiecarei societati comerciale iar daca se vor gasi neconcordante, se va solicita acoperirea taxelor ca si diferenta in beneficiul Bugetului Local.

Daca o societate va fi depistata ca nu si-a declarat punctul de lucru, Administratia Financiara are sarcina de a aplica sanctiunile prevazute de Codul Fiscal si de Legea Finantelor Publice dar si sa repare ceea ce nu s-a facut, adica regularizarea cotelor din venit care se cuvenea in perioada in care societatea a desfasurat activitatea in Pascani.

Acest lucru, este un beneficiu pentru Pascani pentru ca nu este normal ca orasul sa se aleaga de pe urma acestor antreprenori doar cu investitia finalizata.

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow