2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Primăria, cu drujba prin oraș. Copaci sănătoși tăiați degeaba

Taierile de copaci din centrul orasului au starnit nemultumirea cetatenilor. Un pascanean a iesit in strada pentru a salva un arbore, asta dupa ce vineri, in zgomot de drujbe, copacii care strajuiesc blocurile de pe strada Ștefan cel Mare, pe partea dintre Banca Comercială Română si Casa de Cultura au fost pusi la pamant, rand pe rand.

Pascaneanul spune ca nu este niciun motiv ca arbori sanatosi, sursa de oxigen si umbra pe timpul zilelor toride, sa fie doborati. Astfel, barbatul nu s-a lasat intimidat si s-a opus taierii copacului. S-a prins cu bratele in jurul trunchiului gros intr-o incercare disperata de a descuraja actiunea de defrisare a angajatilor Serviciului de Gospodărie Comunala.

Zarva facuta de la primele ore ale diminetii de angajatii Serviciului de Gospodărie Comunala a trezit revolta cetatenilor. Oamenii care au trecut prin zona si au surprins intrega interventie, au privit nedumeriti cum brazii au fost pusi la pamant. Peste tot covoare de crengi si bucati de trunchiuri si radacini, ramase ca marturie a masacrului din ultimile zile.

Viceprimarul municipiului, Cristian Ratoi a explicat ca multi dintre arbori au fost taiati in urma solicitarilor cetatenilor. Este vorba despre locatarii blocurilor din zona care se tem ca ar putea avea daune serioase din cauza copacilor batrani sau uscati care le bat in geamuri.

Edilul a adaugat ca aceasta actiune este necesara, chiar daca unii dintre cetateni sunt nemultumiti Ratoi spune ca  vor fi plantati noi puieti, dar si flori, astfel incat spatiile verzi sa fie reamenjate si sa ofere un suflu nou, aerisit zonei.

Pe retelele de socializare reactiile sunt si mai vehemente. Cetatenii municipiului critica actiunea Primariei Pascani de taiere a copacilor, Ei sustin ca ar fi fost suficienta doar toaletarea, fara sa fie taiati arborii care nu sunt bolnavi sau uscati.

„Copacii sunt sanatosi, doar trebuiau toaletati, nu taiati de tot.

Distrug tot centrul orasului.

Li s-a pus pata pe copaci, mai tineau un pic de umbra. Altceva mai bun nu au de facut?”, sunt doar cateva dintre comentariile pascanenilor din mediul online.

Si consilierul Sorin Olariu a adus din nou in atentia opiniei publice actiune de taiere a copacilor din Pascani. Consilierul catalogheaza defrisarile din centrul orasului ca fiind un dezastru.

Precizam ca actiunea va continua si in cursul sapatamanii viitoare. Confrom viceprimarului, luni, pe 14 februarie, va avea loc toaletarea castanilor. Tot el a precizat ca este posibil că unii arbori să fie scoși, dacă împiedică amplasarea stâlpilor de iluminat.

In acest context un sens de circulație din centrul municipiului Pașcani, strada Ștefan cel Mare, de la magazinul Profi până la oficiul poștal va fi închis de luni și până vineri, 14-18 februarie, în intervalul orar 7:30 – 15:00.

 

Alte articole