10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Primăria Cristești investește într-o balastiera. Pașcaniul a dat-o altora

Investiţie interesantă la Cristeşti. În timp ce municipalitatea păşcăneană a renunţat la balastiera pe care o avea în administrare, Primăria comunei Cristeşti amenajează o balastieră proprie şi o staţie de sortare.
Afacerea va fi administrată de o Societate Comercială unde Consiliul Local este unic acţionar numită Direcţia de Servicii Publice Cristeşti. În acest sens Primăria comunei a achiziţionat aproximativ 40 mii metri pătraţi din plaja râului Moldova şi o parte din utilajele necesare. Mai mult au fost angajaţi 12 muncitori, iar de săptămâna viitoare vor începe escavările din albia râului.

Investiţia nu se opreşte aici. Primăria intenţionează să cumpere şi o staţie de sortare în iarnă, urmând ca în primăvară numărul angajaţilor să ajungă la 50-60. Investiţia ar putea ajunge la 5 milioane de lei dar va fi rentabilă pentru comunitate, spune edilul comunei Constantin Bolohan. Asta deoarece va vinde balastru pentru repararea drumurilor şi pentru fabrica de prefabricate din beton.

Ideea a venit după ce o firma austriacă şi-a anunţat intenţia de a construi o fabrică care va avea ca domeniul de activitate produsele prefabricate din beton şi care va reprezenta o piaţă de desfacere pentru balastieră din Cristeşti.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow