2.3 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Primăria blochează o campanie de informare pentru vaccinarea Covid -19

Administrația locală din Pașcani nu a demarat, încă, nici o campanie publica de informare in rândul cetatenilor, pentru vaccinarea Covid 19 si nici nu lasă pe alții sa o facă. Organizația USR Pașcani a solicitat acordul de a amplasa un punct de informare in zona Deal, dar nu a primit nici un răspuns. Cererea a fost depusă pe 10 mai a.c. , pentru închirierea a 4 mp in fata marketului Profi, dar pana acum nu a fost soluționată. Din acest motiv președintele USR Pașcani, Laurentiu Mistreanu – foto întreabă, pe buna dreptate, dacă in Primăria Pașcani mai primează, sa nu, interesul cetateanului.

Menționăm ca nici reporterii BIT TV nu au reușit sa obțină un punct de vedere pe acesta tema, din partea administrației locale.
La Pașcani indicele de infectare cu noul coronavirus este aproape de zero. De asemenea in ultima perioada a scăzut interesul cetatenilor pentru vaccinare. La centrul de vaccinare deschis la sala de sport a Colegiului Sadoveanu sunt 2288 de locuri libere, pana pe 23 iunie a.c. când sunt înregistrate programări.

UPDATE:  Imediat dupa publicarea stirii, Laurentiu Mistreanu, presedintele USR Pascani a primit raspunsul solicitat. Pentru a putea amplasa un cort de informare, formatiunea politica trebuie sa depuna mai multe acte printre care si un plan de amplasament/ o schita cadastrala.

Aceleasi cerinte nu au fost impuse si societatii primarului, care ocupa, de ani de zile, mai multe suprafete de teren din domeniul public, fara contract si fara sa plateasca.

Dupa ce a refuzat sa transmita un punct de vedere pe acesta tema, dupa aparitia stirii, purtatorul de cuvant Alexandru Dandu a transmis urmatorul drept la replica:

 

DREPT LA REPLICĂ

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut pe site-ul: www.bittv.info, în data de 14 iunie 2021, cu titlul: „Primăria blochează o campanie de informare pentru vaccinarea Covid-19”, semnat de către Cătălin Cojocaru, aducem următoarele clarificări:

La solicitarea reprezentanților Partidului Uniunea Salvați România – Filiala Locală USR Pașcani, înregistrată la Primăria Municipiului Pașcani cu numărul 9384 din data de 11 mai 2021, reprezentanții Compartimentului Patrimoniu și Contracte au formulat un răspuns în data de 28 mai 2021, prin care au solicitat completarea cererii inițiale cu o serie de documente, conform legislației în vigoare.

Răspunsul primăriei a fost trimis prin poștă la adresa sediului Filialei Locale USR Pașcani, menționat pe cerere, dovadă fiind Borderoul pentru obiectele de corespondență cu indicația „Recomandate cu confirmare de primire AR” nr. 129 prezentate la Oficiul Poștal nr. 1 Pașcani în data de 31 mai 2021. Așadar, răspunsul la solicitarea reprezentanților USR Pașcani a fost trimis în termenul prevăzut de lege, neexistând nicio intenție din partea reprezentanților primăriei să blocheze o campanie de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. 

În consecință, apreciem ca fiind neconforme cu realitatea informațiile prezentate în articolul dumneavoastră și solicităm să publicați acest drept la replică în aceleași condiții cu articolul invocat, în vederea rectificării informațiilor prezentate opiniei publice.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI