11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Primaria a facturat redeventa la apa. Apa Vital trebuie sa achite aproape 1 milion de lei

Primaria Pascani a trimis factura pentru plata redeventei la apa, operatorului iesean Apa Vital. Asta dupa ce au fost transmite valorile bunurilor de retur, preluate de la PSA si cantitatile de apa facturate de anul trecut pana in acesta vara.

In totat este vorba despre 996.000 lei bani care ar urma sa fie transferati in contul administratiei locale pentru plata ratei anuale din imprumutul de la Banca Europeana de Investitii, contractat pentru reabilitarea aductiunii de apa si a statiei de epurare.
Apa Vital mai are de achitat si redeventa pe ultimile sase luni ale anului dar valoarea ei, stabilita printr-o hotarare a Consiliului Local, a fost contestata de asociatia judeteana de apa si canalizare. Mai exact ARSACIS a cerut anularea hotararii in instanta, deoarece primarii din judet nu vor sa suporte datoriile municipiului Pascani din cota de revedenta care li se cuvine, calculata la nivelul judetului. Consilierii pascaneni au cerut ca operatorul iesean sa achite rata integrala, de 1,8 mil de lei pana in anul 2026 in timp ce in judet redeventa se stabileste in functie de cantitatea de apa facturata.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow