0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Primar şi viceprimar: „tun” de 150.000 de euro

Procurorii i-au trimis ieri în judecată pe primarul şi viceprimarul din comuna Ion Neculce, acuzaţi că s-au folosit de păşunea sătenilor pentru a obţine ilegal importante fonduri europene.

O nouă primărie din judeţul Iaşi a fost luată la puricat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Anchetatorii au trimis ieri în judecată mai multe persoane din cadrul conducerii primăriei comunei Ion Neculce, acuzate că ar fi obţinut în mod fraudulos subvenţii europene de la APIA. Printre cei puşi oficial sub acuzare de procurori se numără primarul şi viceprimarul din comună, Vasile Rusu, respectiv Neculai Muşat, ei fiind acuzaţi de o serie de infracţiuni legate de fraudarea fondurilor europene prin fals intelectual, fals în înscrisuri sau uz de fals. Pe lângă cei doi, au mai fost trimişi în judecată şi Constantin Ştefan, consilier local, precum şi Mihai Iftimiei, secretar al primăriei.

640.000 de lei obţinuţi ilegal

Potrivit DNA Iaşi, primarul Gheorghe Rusu ar fi arendat, fără a avea acordul Consiliului Local, păşunea comunală către viceprimarul Neculai Muşat. Acesta din urmă ar fi obţinut ulterior, folosindu-se de documente false, 640.000 de lei drept ajutoare financiare pentru campaniile agricole din anii 2007, 2008 şi 2009. “În scopul de a obţine şi de a folosi, netransparent, subvenţia pe suprafaţă acordată de APIA. pentru suprafeţele de păşune aflate în domeniul public al comunei Ion Neculce, inculpaţii Rusu Vasile, Iftimiei Mihai şi Muşat Neculai au întocmit, fără a avea acordul prealabil al Consiliului Local, două contracte de arendă (în cursul anilor 2007 şi 2009) şi un proces verbal de concesiune (în cursul anului 2008), prin care acesta din urmă primea în arendă, consecutiv, suprafaţa de 1.371,55 ha, 1.123 ha şi, respectiv, 1.168,72 ha păşune comunală”, au precizat anchetatorii.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow