18.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Primar şi viceprimar: “tun” de 150.000 de euro

Procurorii i-au trimis ieri în judecată pe primarul şi viceprimarul din comuna Ion Neculce, acuzaţi că s-au folosit de păşunea sătenilor pentru a obţine ilegal importante fonduri europene.

O nouă primărie din judeţul Iaşi a fost luată la puricat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Anchetatorii au trimis ieri în judecată mai multe persoane din cadrul conducerii primăriei comunei Ion Neculce, acuzate că ar fi obţinut în mod fraudulos subvenţii europene de la APIA. Printre cei puşi oficial sub acuzare de procurori se numără primarul şi viceprimarul din comună, Vasile Rusu, respectiv Neculai Muşat, ei fiind acuzaţi de o serie de infracţiuni legate de fraudarea fondurilor europene prin fals intelectual, fals în înscrisuri sau uz de fals. Pe lângă cei doi, au mai fost trimişi în judecată şi Constantin Ştefan, consilier local, precum şi Mihai Iftimiei, secretar al primăriei.

640.000 de lei obţinuţi ilegal

Potrivit DNA Iaşi, primarul Gheorghe Rusu ar fi arendat, fără a avea acordul Consiliului Local, păşunea comunală către viceprimarul Neculai Muşat. Acesta din urmă ar fi obţinut ulterior, folosindu-se de documente false, 640.000 de lei drept ajutoare financiare pentru campaniile agricole din anii 2007, 2008 şi 2009. “În scopul de a obţine şi de a folosi, netransparent, subvenţia pe suprafaţă acordată de APIA. pentru suprafeţele de păşune aflate în domeniul public al comunei Ion Neculce, inculpaţii Rusu Vasile, Iftimiei Mihai şi Muşat Neculai au întocmit, fără a avea acordul prealabil al Consiliului Local, două contracte de arendă (în cursul anilor 2007 şi 2009) şi un proces verbal de concesiune (în cursul anului 2008), prin care acesta din urmă primea în arendă, consecutiv, suprafaţa de 1.371,55 ha, 1.123 ha şi, respectiv, 1.168,72 ha păşune comunală”, au precizat anchetatorii.

Continuare pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI