11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

PRIMA ZI FĂRĂ APĂ. Bolnavi și bătrâni disperați, scandal între vecini

Cel mai rau este sa nu stii ce ti se poate intampla. Sa te gandesti ca maine si tu poti sa ramai fara apa la robinet chiar daca esti batran, bolnav sau ai copii de crescut. Si totusi se intampla, sentimentul de neputinta, panica si dorinta de razbunare pune stapanire pe toate simturile tale. Asa s-a intamplat astazi la mai multe blocuri din Pascani, dupa ce operatorul iesean a interrupt funizarea apei pe motiv ca locatarii refuza sa incheie contractele. Oamenii s-au intrebat cum de s-a ajuns in acesta situatie si au inceput sa se certe intre ei pentru a plati datoriile la apa asa incat furnizarea sa fie reluata cat mai repede.

fara apa

La blocul U 1-3 de pe strada Gradinitei, problema contractului era cat pe ce sa se rezolve, insa, spun locatarii, ca din cauza unei familii mutate recent, banii stransi pe scara, de la fiecare apartament, pentru consumul de apa, din luna iulie si pana la sfarsitul anului 2014, au fost din nou dati celor de buna credinta. Cei care s-au opus, spun ca nu este legal. Acum, cand a fost intrerupta furnizarea apei, familia in cauza e de acord cu incheierea unui contract pe scara si ca va scoate din buzunar, banii datorati.

LOCATARI U 1 3

O situatie dificila este si la blocul C 5 de pe strada Kogalniceanu. La scara A, unde, de aseara a fost oprita apa, cele 40 de familii care locuiesc acolo sunt disperate. Au copii mici, sunt si batrani neputinciosi.

bloc c5 dealMai mult, o femeie spune ca va face greva foamei daca in urmatoarele zile nu va fi dat drumul la apa, la robinete.

femeie c5 greva foamei

Disperati sunt si locatarii blocului U 3 scara B. Aici, majoritatea proprietarilor sunt pensionari. A avut loc o sedinta pe scara, insa nimeni nu vrea sa isi asume raspunderea pentru celalalt vecin. Mai mult, cativa dintre ei au fost si la primarie azi dimineata, sa discute cu administratia locala. Ei spun ca macar trebuia sa-i fi anuntat cu cateva ore inainte ca sa-si poate face provizii.

bloc u 3

Desi au avut sperante mari pentru ca aseara comisia speciala infiintata de la Primaria Pascani a venit sa citeasca apometre, astazi, locatarii de la blocul B 23 scara A, din zona Vale a Municipiului, s-au trezit ca nu au apa. Cu suparare in voce si fara sa faca scandal, ei nu mai au nici o speranta si intreaba, cand va fi reluata furnizarea apei in scara unde locuiesc.

b 23 vale

Chiar daca a fost intrerupta apa la 4 blocuri din Pascani, locatarii nu stiu cum sa procedeze. Ei vor in continuare contracte individuale pentru ca pe scara nu se inteleg cu vecinii si nu au incredere sa dea bani. Cealalta varianta, de bransament, nu le convine pentru ca nu au bani disponibili pentru a suporta cheltuielile lucrarilor, iar in asociatii nu au incredere pentru ca cele mai multe nu sunt legale.

Mentionam ca reprezentantii APA VITAL Iasi au anuntat ca blocurile care au ramas fara apa, nu vor fi rebransate pana cand nu vor fi incheiate contractele de distributie si ca urmeaza sa fie inchisa apa si la alte scari de bloc din Pascani.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow