23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Prima zi de şcoală. Reacţia elevilor de la pregătitoare

Prima zi de şcoală aşteptată de mulţi copii, părinţi şi chiar cadre didactice a început azi dimineaţă. Câţiva prichindei au venit pregătiţi, pe lângă uniformă şi manualele din ghiozdan şi cu poezii şi cântece pentru a o impresiona pe “doamna”. Şi învăţătoarele au pregătit pentru micuţi surprize şi mai ales au decorat sala de clasa pentru a o face mai atrăgătoare. Nu au lipsit planşele cu diferite mesaje de pe pereţi şi mai ales dulciurile.

prichindei pregatitoare

Care cu zâmbetul pe buze, care somnoroşi, care emoţionaţi sau chiar bucuroşi. Aşa arăta tabloul prichindeilor azi dimineaţă. Curtea şcolilor s-a umplut până la refuz de elevi, părinţi şi profesori. Prichindeii, de astăzi elevi în clasa pregătitoare, s-au întâlnit cu “doamna”, cea care o să-i înveţe a scrie, a citi şi mai ales o să le îndrume primii paşi în viaţă.

pregatiroare
Cu un nume parcă predestinat, clasa “Steluţelor” se află la Şcoală “I. Cantacuzino” din Paşcani. La fel de emoţionată ca şi micuţii, doamna învăţătoare şi-a primit elevii în clasa într-un mod inedit. Le-a dat câte un tichet… de elev.

Cu flori în mâna şi cu ghiozdanul în spate micuţii, care au 6 ani, au păşit în clasa frumos amenajată. Fiecare elev a găsit în bancă obiecte folositoare pentru şcoală şi o ciocolăţică. Cu ochii mari au ascultat fiecare cuvinţel spus de doamna învăţătoare.
pregatitoare
Cu o experienţă de peste 30 de ani, Maria Drăguşanu a mulţumit părinţilor şi s-a împrietenit imediat cu micuţii cărora le-a spus despre program şi cum o să decurgă o zi la şcoală, în clasa pregătitoare.

pregatitoare m costin

O altă şcoală, o altă clasă pregătitoare. La “Miron Costin” doamna Prodan este la fel de experimentat cu prichindeii. A denumit clasa pregătitoare – “Clasa Licuricilor”. Cadru didactic a vorbit în faţa părinţilor şi şcolarilor despre programul lor. Dacă micuţii se mai foiau în bănci, părinţii erau foarte atenţi la indicaţiile preţioase venite din partea învăţătoarei.

Emoţionaţi, şcolarii au impresionat-o pe doamna cu flori şi mai ales cu câteva versuri din cântecele şi poeziile învăţate. La rândul lor ei au primit câte un pacheţel cu cărţi şi caiete.

După aproape o ora de când au făcut cunoştinţă între ei, învăţător – copii, învăţător – părinţi, aceştia au plecat acasă, împăcaţi sufleteşte şi plini de planuri pentru anul şcolar.

Cadrul didactic, încărcat cu flori şi gânduri măreţe va începe mâine o nouă zi în care va avea pe “umeri” responsabilitate îndrumării paşilor către cele mai bune drumuri a zeci de viitori oameni.

Materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

Alte articole