3.5 C
Paşcani
marți, noiembrie 29, 2022
Array

Prima zi de scoala la clasa pregatitoare: Fara material didactic, invatatori mai emotionati ca elevii, sala de clasa amenajata in cancelarie

Emotii puternice si multe intrebari pe buzele tuturor la deschiderea noului an scolar, la clasele pregatitoare. Asta din cauza faptului ca este primul an cand micutii nu mai merg la grupa mare ci la clasa zero, experiment pus in practica, in pripa si cu multe lipsuri, de Minsiterul Educatiei.

Clasa zero in cancelaria scolii

De exemplu la Liceul Miron Costin, una dintre clase a fost amenajata chiar in fosta cancelarie, iar cea de-a doua a ramas in incinta gradinitei.
Chiar daca nu au fost amenajate grupuri sanitare speciale pentru cei mici invatatorii impreuna cu elevii au pornit increzatori pe acest drum. In schimb, salile de curs au fost dotate cu mobilier special, asa incat atmosfera de lucru sa fie cat mai asemanatoare cu cea de la gradinita.

Invatatori mai emotionati decat elevii

Start in noul an scolar si la cele doua clase pregatitoatere de la Scoala Iordache Cantacuzino. Aici invatatoarele au marturisit ca sunt mai emotionate decat copiii avad in vedere noutatile din programele scolare.
Ele au spus ca se gandesc deja sa ii testeze pe copii pentru a le verifica cunostintele si capacitatile creatoare.

Si parintii au avut cu emotii in prima zi de scoala. Ei sustin ca infintarea clasei pregatitoare a fost o idée buna pe motiv ca, astfel, trecerea la clasa 1 va fi mult mai usoara.

A inceput scoala fara material didactic

O alta problema este ca materialul didactic necesar clasei pregătitoare nu a ajuns, din cauza lipsei banilor sau a procedurilor de achiziţie conform reprezentantilor Ministerului Educatiei. Acesta este si motivul pentru care micutii de la clasa pregatitoate vor desfasura, deocamdata ,,alte activitati”, pana cand scolile vor primi materialul didactic necesar. Au fost distribuite, in schimb, pachetele cu rechizite pentru copiii proveniti din familii cu probleme sociale.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow