Slider

Prima zi de salariu după Revoluţia Fiscală a venit cu tăieri pentru mii de angajaţi. Sindicaliştii avertizează că sunt peste 20 de mii de funcţionari care vor avea venituri mai mici cu până la 40%. Şi profesorii, dar şi medicii aşteaptă fluturaşul cu inima strânsă. În timp ce bugetarii deja îşi fac calcule şi pregătesc noi greve, demnitarii nu par preocupaţi de subiect.

A fost zi de salariu la Parlament. Cei mai mulţi dintre angajaţi au primit cu până la patru procente în plus la venitul din ianuarie, faţă de cel din decembrie.
Însă, cei din funcţiile de conducere au salariul diminuat cu 10%. Totuşi, demnitarii nu par să fie preocupaţi de acest subiect.

„Sunt foarte mici scăderi. La 97% sunt creşteri”, a spus Liviu Dragnea.

Dacă luna trecută un parlamentar a încasat 9 mii de lei, acum, indemnizaţia a ajuns la peste 10 mii de lei pe lună. Mai subţire e fluturaşul a peste 20 de mii de români care se gândesc deja la greve.

„22.000 de angajati din administratia publica centrala vor avea salariile scazute, cu pana la 30%-40%, unele ajungand sa fie chiar si cu 4.000- 5.000 lei mai reduse”, spune Sebastian Oprescu, Preşedintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Luat la întrebări, ministrul Finanţelor a dat bir cu fugiţii.

„Discutăm, că am aici o agendă foarte lungă, sunt convins, discutăm după aceea”, a spus ministrul Teodorovici, înainte de a pleca.

Continuarea pe Observator 

Slider