1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Prima zi de mărțișor la Pașcani – vânzări slabe și vreme de iarnă

Nu mai este forfota și veselia de altădată în prima zi de primăvară pe străzile din municipiul Pașcani. Deși oficial a început un nou anotimp, dar și sărbătoarea mărțișorului, vremea rece de afară a șters efervescența momentului, așa cum era în anii trecuți. Comercianții care au ieșit pe străzi să vândă mărțișoare și flori se plâng de faptul că vânzările sunt tot mai slabe, deși au păstrat aceleași prețuri.

Puțini sunt cei care vin să cumpere simbolul primăverii. Printre ei se numără, în special, părinții care le iau pentru copiii ce le împart între colegi.

Și la târgul de primăvară de pe esplanadă luni a bătut vântul, la propriu și la figurat. Au fost puțini clienți la cele câteva căsuțe deschise, cu produse tradiționale, cu mărțișoare sau flori. Prețurile au pornit chiar și de la un leu, pentru micile șnururi cu alb și roșu.

Potrivit tradiției, mărțișorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că această tradiție aduce belșug în casele oamenilor. Se zice că dacă cineva își pune o dorință în timp ce atârnă mărțișorul de pom, aceasta se va împlini.

Târgul de primăvară de pe esplanada Pașcani este deschis până pe 8 martie, de Ziua Femeii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow