15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Prima slujbă în noua catedrală, în toamna anului viitor. Va fi oficiată de mitropolitul Moldovei alături de 400 de tineri de la ATOR. “Drumul Crucii” pe scarile mari

- Advertisement -

Veşti importante pentru credincioşii din Paşcani. Prima slujbă în noua catedrală, aflată în constructie, este programată să aibă loc pe data de 30 septembrie 2016. Ea va fi oficiata chiar de mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, iar la eveniment vor participa şi 400 de tineri de la Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Romani.

Anunţul a fost făcut chiar de preotul protopop pavel Postolachi, astăzi în şedinţa Consiliului Local.
Până atunci trebuie finalizate lucrările de construcţii la catedrala. Este vorba despre zidirea pereţilor şi montarea acoperişului. Consiliul Local Paşcani a alocat astăzi de la buget 450.000 lei sprijin financiar pentru execuţia lucrărilor.
În acest context părintele protopop a vorbit şi despre importanţa noii catedrale.

El nu a scapat ocazia de a face apel la înţelegere şi intelepciune şi i-a sfătuit pe consilieri să nu mai priveasca cu mânie trecutul şi viitorul acestui oraş.
El a apreciat investiţiile publice din ultima perioadă şi a propus ca biserica să organizeze o procesiune, Drumul Crucii” pe Esplanada şi scările mari.
Pe raza municipiului Paşcani sunt 12 biserici ortodoxe. În fiecare săptămână vin la biserică peste 5000 de credincioşi sustine preotul protopop Pavel Postolachi. Prin acelaşi proiect au primit finanţare şi alte unităţi de cult: Parohia Lunca Paşcani şi biserica din cartierul Fântânele cate 50.000 lei, Mănăstirea Cavanis şi biserica din Blăgeşti câte 20.000 lei şi capela de la Spitalul de Urgenţă 10.000 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow