11.9 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022
Array

Prima sesiune de simulări pentru elevi va avea loc la începutul lui decembrie

- Advertisement -

Luna decembrie, numită simbolic şi luna cadourilor, vine cu o nouă sesiune de simulări pentru elevii de clasa a VIII-a, a XI şi a XII-a din judeţul Iaşi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează în perioada 7-12 decembrie o simulare a examenelor naţionale la fiecare probă de examen, cu subiecte elaborate de un grup de lucru constituit la nivel judeţean. Pentru evaluarea naţională, elevii de gimnaziu au de învăţat opera epică (trăsături specifice, basmul şi fabula ca specii epice), opera lirică (trăsături specifice, raportate la opere studiate sau la texte la prima vedere; doina şi pastelul ca specii lirice), textul nonliterar şi elemente de fonetică, vocabular, morfologie şi sintaxă studiate în clasele V-VIII.
Programa pentru examenul de bacalaureat cuprinde genul liric (simbolismul şi modernismul poetic), genul epic (basmul cult, nuvela). „Pentru parcurgerea cu succes a acestei etape din pregătirea elevilor pentru examene, vă recomandăm parcurgerea ritmică a materiei, adaptarea demersului didactic la nevoile copiilor şi ale tinerilor cu care lucraţi, realizarea unui program de activităţi remediale şi de pregătire suplimetară individualizată şi personalizată, pentru reducerea decalajelor în învăţare sau pentru performanţă, precum şi realizarea unei evaluări ritmice, obiective şi relevante a prestaţiei şi a progresului  fiecăruia dintre elevi”, au transmis reprezentanţii ISJ profesorilor a căror materii se susţin la examene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow