More

  Prima sesiune de simulări pentru elevi va avea loc de luni

  Array
  Luna decembrie, numită simbolic şi luna cadourilor, vine cu o nouă sesiune de simulări pentru elevii de clasa a VIII-a, a XI şi a XII-a din judeţul Iaşi. Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează în perioada 7-12 decembrie o simulare a examenelor naţionale la fiecare proba de examen, cu subiecte elaborate de un grup de lucru constituit la nivel judeţean.
  245 de unităţi de învățământ sunt implicate în organizarea simulărilor pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. Astfel, săptămâna viitoare peste 14.500 de elevi s-au înscris că vor participa la această simulare în judeţul Iaşi. Ora începerii probelor este 9.00.

  Conform planului făcut de Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi, pentru evaluarea naţională, elevii de gimnaziu au de învăţat opera epică (trăsături specifice, basmul şi fabula ca specii epice), opera lirică (trăsături specifice, raportate la opere studiate sau la texte la prima vedere; doina şi pastelul ca specii lirice), textul nonliterar şi elemente de fonetică, vocabular, morfologie şi sintaxa studiate în clasele V-VIII.

  Programa pentru examenul de bacalaureat cuprinde genul liric (simbolismul şi modernismul poetic), genul epic (basmul cult, nuvela).

  Acesta este al doilea an în care ISJ organizează o altă simulare, pe lângă cea organizată de Minister, pentru testarea cunoştinţelor elevilor. Prin această testare suplimentară, inspectorii şcolari vor să vadă care este nivelul de pregătire a fiecărui elev şi de câtă pregătire mai are nevoie pentru a trece cu brio de Elavuarea Naţională ori de examenul de maturitate. Chiar dacă o parte dintre elevi nu vor avea rezultate de trecere, până în vară, aceştia au timp să recupereze materia şi să obţină o medie decentă la examenele finale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI