2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Prima sedinta, probleme de legalitate. Un consilier nu a putut vota, altul nu face parte din nici o comisie de specialitate

Noul legislativ al municipiului Pascani si-a inceput activitatea cu stangul. Consilierii au fost convocati in sedinta de indata, miercuri, 18 noiembrie de la ora 15.00 pentru stabilirea comisiilor de specialitate si a noului viceprimar. Unul dintre consilierii de la PSD nu a putut fi prezent pe motiv ca este izolat la domiciliu. Colegii de partid au solicitat presedintelui de sedinta si secretariatului Primariei asigurarea dreptului la vot cu urna mobila, dar procedura a fost refuzata.

O alta problema a fost la stabilirea componentei comisiilor de specialitate. Mihai Dediu- foto de la PSD a atras atentia ca hotararea are probleme de legalitatea deoarece unul dintre consilierii locali nu face parte din nici o comisie de specialitate. Este vorba de consilierul Cristian Ratoi de la Pro Romania.

Presedintele de sedinta a recunoscut ca nu a fost respectata legea dar a precizat ca nu sunt prevazute sanctiuni si prin urmare hotararea  cu stabilirea comisiilor ramane valabila pana cand o instanta va  stabili nulitatea ei. 

Mentionam ca pentru perioada noiembrie  2020 – ianuarie 2021 sedintele Consiliului Local vor fi prezidate de Catalin Conache, consilier local PNL.

Alte articole