27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022

Prima sedinta, probleme de legalitate. Un consilier nu a putut vota, altul nu face parte din nici o comisie de specialitate

Noul legislativ al municipiului Pascani si-a inceput activitatea cu stangul. Consilierii au fost convocati in sedinta de indata, miercuri, 18 noiembrie de la ora 15.00 pentru stabilirea comisiilor de specialitate si a noului viceprimar. Unul dintre consilierii de la PSD nu a putut fi prezent pe motiv ca este izolat la domiciliu. Colegii de partid au solicitat presedintelui de sedinta si secretariatului Primariei asigurarea dreptului la vot cu urna mobila, dar procedura a fost refuzata.

O alta problema a fost la stabilirea componentei comisiilor de specialitate. Mihai Dediu- foto de la PSD a atras atentia ca hotararea are probleme de legalitatea deoarece unul dintre consilierii locali nu face parte din nici o comisie de specialitate. Este vorba de consilierul Cristian Ratoi de la Pro Romania.

Presedintele de sedinta a recunoscut ca nu a fost respectata legea dar a precizat ca nu sunt prevazute sanctiuni si prin urmare hotararea  cu stabilirea comisiilor ramane valabila pana cand o instanta va  stabili nulitatea ei. 

Mentionam ca pentru perioada noiembrie  2020 – ianuarie 2021 sedintele Consiliului Local vor fi prezidate de Catalin Conache, consilier local PNL.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow