17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Prima rectificare bugetara din acest an: Masina pentru Politia Locala, utilaje pentru intretinut trotuarele si reteaua de iluminat

1, 6 mil de lei in cateva minute. Aceasta este suma pe care au impartito alesii pascaneni in sedinta extraordinara de astazi. Asadar la prima rectificare de buget din acest an, la capitolul venituri a fost inregistrat un excedent bugetar preluat din exercitiul financiar de anul trecut. Banii au fost impartiti pentru acoperirea unui deficit la capitolul salarii dar si pentru o serie de achizitii publice.

Este vorba despre cumpararea a inca un autoturism pentru Politia Locala, a unui utilaj pentru dezapezirea si intretinerea aleilor si trotuarelor precum si a platformea motorizata, cu brat, folosita pentru intretinerea sistemului de iluminat stradal, pentru inchirierea caruia , in fiecare an, Primaria platea in jur de 800 de milioane de lei vechi. De asemenea au fost alocate 80 000 lei pentru amenajarea si dotarea cu mobilier specific a noii locatii a Serviciului de Evidenta a Populatiei.
Cele doua proiecte privind rectificarea bugetara au fost aprobate cu unanimitate de voturi chiar daca au fost discuttii in legatura cu modul de repartizare a banilor publici. Consilierii liberali au cerut explicatii edilulului sef pentru o serie de investitii care nu ar fi fost aprobate odata cu lista si bugetul local. In replica primarul pascanean a explicat ca este vorba despre o serie de strazi care ar urma sa fie asfaltate cu banii obtinuti dintr-un imprumut comercial si ca aceste investitii au fost aprobate odata cu bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2013.
In acelasi context si consilierul PDL Ioan Ionita a cerut explicatii in legatura cu asfaltarea strazii Stefan cel Mare. Primarul Dumitru Pantazi a spus ca si acesta strada va fi asfaltata dintr-un imprumut comercial, daca acesta va fi aprobat de banca.
Orizont.info

Alte articole