-6.3 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Prima pasarelă peste Europeană a fost avizată de Primărie. Va fi în zona IDEO

Primăria a autorizat prima pasarelă metalică pietonală peste drumul european E85. Proiectul va fi implementat de Asociaţia de Sprijin Comunitar pentru un Viitor mai Bun în parteneriat cu municipalitatea ieşeană. Acordul dintre cele două părţi a fost aprobat de Consiliul Local (CL) încă din vara anului 2019. Pasarela va fi amenajată în zona ansamblului de birouri IDEO, iar, de-o parte şi de cealaltă, vor fi staţii de transport în comun.

Ideea realizării unei pasarele a venit în contextul deselor accidente din zonă, unele mortale. „Am urmărit cu atenţia seria de evenimente nefericite care afectează locuitorii municipiului Iaşi şi ai zonei sale limitrofe din comuna Valea Lupului. Circulaţia auto constantă şi dinamica consemnată pe şoseaua Păcurari, la intrarea în municipiul Iaşi, generează periodic accidente ale căror victime sunt îndeosebi locuitori ai zonei sau angajaţi ai firmelor cu activitate în arealul respectiv”, se arată într-o adresă a asociaţiei către Primărie, scrisoare prin intermediul căreia organizaţia şi-a asumat finanţarea lucrărilor de proiectare şi execuţie urmând ca, după finalizare, obiectivul să fie predat municipalităţii.

Autorizaţia de construire aferentă proiectului a fost emisă de către Primărie la mijlocul lunii decembrie 2021, conform unui raport făcut public ieri de către instituţie. „Începerea lucrărilor de construcţii este condiţionată de recepţia lucrărilor de deviere a unor reţele existente, ce se vor autoriza ulterior, în baza unei sau unor autorizaţii distincte – în conformitate cu avizele furnizorilor de utilităţi obţinute”, se precizează în autorizaţia 754/2021.

În principal este vorba despre conducte ale Apavital şi instalaţii ale Delgaz. Potrivit iniţiatorilor, suprafaţa desfăşurată construită va fi de circa 270 mp, în condiţiile unei regim de înălţime parter şi 2 etaje, respectiv o înălţime maximă de peste 14 metri. Pasarela va avea şi facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow