3.6 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Prima ediție a festivalului dedicat dovlecilor, un real succes FOTO

Pașcaniul a intrat oficial in spiritul sarbatorii de Halloween și a sărbătorit bogăția de culori și roade a toamnei printr-un festival al dovlecilor. Evenimentul s-a bucurat de o participare generoasă din partea pășcănenilor, veniți în Impark Zone să admire zecile de dovleci care au colorat întreaga zonă.

Activitatea care a avut loc duminică, pe 17 octombrie, a fost una de succes și a creat speranță pentru alte viitoare ediții ale festivalului. Conform organizatorilor, de apreciat a fost implicarea copiilor, care au dat frâu liber creativității și au prezentat cele mai bune variante ale muncii lor, dovleci decorați și sculptați cu cea mai mare precizie. Totodată, nu a putut fi trecută cu vederea nici participarea părinților, care au luat parte la bucuria tinerilor și i-au susținut pe tot parcursul festivalului.

În cadrul evenimentului au fost oferite inclusiv premii copiilor care au răspuns provocării și care au personalizat unul sau mai multi dovleci în spiritul sărbătorii. Pe standuri au stat expuse sculpturi care de care mai ingenioase, copiii intrecandu-se in culori si forme deosebite.

Astfel, au reușit să fure privirile trecătorilor și inclusiv să câștige premii elevii de la clasa a IV-a de la Școala Gimnazială “Iordache Cantacuzino”, clasa a V-A B de la Colegiul “Sadoveanu” și tinerii de la clasa a X-a A de la Colegiul “Unirea”.

Sub lumina calda o soarelui de toamnă, s-au desfășurat și câteva momente artistice susținute de elevii de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”. S-a sărbătorit românește, cu cântece și dansuri tradiționale, iar copiii, cât și părinții s-au strâns repede în horă, în foișorul din parc.

Precizăm că, până marți, trecătorii sunt așteptați să admire sculpturile din bostani, din Impark Zone. De asemenea, o manifestarea care și-a propus să aducă în prim-plan bogăția toamnei, a avut loc în comuna Mircești. Gospodarii au organizat prima ediție a sărbătorii roadelor și au sărbătorin , în mod tradițional, însemnătatea acestui sezon.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda...

Depuneri de coroane de Ziua Națională în Pașcani și suburbii

Ca în fiecare an, administrația locală a anunțat programul depunerilor de coroane la monumentele eroilor din Pascani...

Spectacol în luna decembrie, la Clubul Copiilor

În luna decembrie, micuții de la Clubul Copiilor se pregătesc să îl aștepte pe Moș Crăciun, și...

Comuna Mircești a rămas fără iluminat public

Iluminatul public din comuna Mircești a fost întrerupt începând cu data de 23 noiembrie a.c., după ce...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI