30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Prima dezbatere publica despre probleme pascanenilor

poza intrunire

Primaria Pascani a organizat prima din cele doua intruniri pe care si le-a propus cu membrii si presedintii Asociatiilor de Proprietari, miercuri 20 martie 2013, la Casa de Cultura. In cadrul sedintei au fost dezbatute diverse subiecte legate de infiintarea asociatiilor de proprietari, de furnizarea de utilitati,de reabilitare termica precum si alte probleme ridicate de proprietari.

Astfel, aproximativ 100 de persoane au spus raspuns invitatiei, iar in fata lor au stat viceprimarul Vasile Axinte, alaturi de directorul Prest Serv Apa, Ioan Prisecaru dar si alti memebri ai societatilor din Subordinea Primariei.

La debutul conversatiei, Vasile Axinte a tinut sa le vorbeasca celor prezenti despre avantajele infiintarii in asociatii de proprietari cat si despre nivelul scazut de civilizatie de care dau dovada unii pascaneni. Viceprimarul a cerut oamenilor sa aiba grija de curatenia de pe domeniul public iar acestia i-au replicat imediat ca ei paltesc taxe si impozite din care ar trebui intretinute spatiile de pe domeniul public.

Sefii asociatiilor de proprietari au cerut zeci de explicatii de la sefii orasului. Ei nu inteleg de ce sunt pierderi atat de mari la apa, de ce li s-a marit atat de mult factura la salubritate dar si de ce facturile la cota comuna sunt atat de umflate.

Oamenii spun ca au contracte idividuale pentru furnizare de utilitati si ca mereu li se factureaza in plus, decat ceea ce consuma.

O alta problema importanta pe care acestia au ridicat-o este aceea ca Asociatiile de proprietari au luat niste decizii si ca regiile, in special RAGCL ul nu le respecta. De exemplu una dintre asociatiile pascanene a luat decizia de a nu mai fi furnizate utilitati catre vecinii rau platnici, insa regiile nu au tinut cont de aceasta cerinta.

Si modul defectuos de facturare al celor de la Prest Serv Apa a fost ridicat de catre pascaneni. Acestia se plang ca programul in care vin anagajatii sa citeasca apometrele din apartamente este unul complet eronat, pentru ca in perioada 7.00 – 15.30 mai toti oamenii sunt plecati la servici iar din acest motiv apar diferente foarte mari intre contorul de la scara si contoarele din apartamente.

Seful Asociatiei de proprietari numarul 1, spune ca in urma cu cativa ani s-a furat o conducta din fonta din subsolurile unuia dintre blocuri si ca nici pana in momentul de fata organele legii nu au reusit depistarea autorilor.

O alta problema ridicata de catre acesta a fost cea a cainilor comunitari din zona ghenelor de gunoi. El spune ca cetatenii ar fi dispusi sa plateasca o taxa numai sa ii scape de numarul mari de caini care fac foarte multa galagie si mizerie dar si de faptul ca ii ataca noaptea. Mai mult, acesta a propus autoritatilor sa monteze camere de luat vederi in aceste zone.

Si lipsa parcarilor a fost o problema ridicata de catre seful de asociatie. El spune ca numarul masinilor din oras s-a dublat in ultima perioada si ca soferii isi lasa masinile pe trotuare, astfel pietonii nu mai au pe unde circula.

Lui Vasile Axinte i-a fost amintit faptul ca in campania electorala, una dintre promisiuni a fost repararea subsolurilor blocurilor din oras, problema intens discutata si in cadrul acestei intruniri. Tot la acest subiect, cetatenii au ridicat si problema tantarilor si a sobolanilor din subsolurile blocurilor.

Din pacate, singura reactie pe care au avut-o cei din conducerea orasului, a fost cea de a-si nota in carnetel toate aceste probleme cu promisiunea ca vor incerca sa rezolve.

A doua intrunire va avea loc la Casa de Cultura in data de vineri 22 martie 2013, ora 16 si la ea sunt invitati sa participe presedintii, administratorii, membrii asociatiilor de locatari precum si alti proprietari din blocurile de locuinte care apartin deasociatiile de locatari.La aceasta intrunire sunt invitati sa participe si proprietarii de apartamente din blocuri care nu mai fac parte din asociatiile de locatari si nu sunt inca constituiti in asociatie de proprietari.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow