10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Prima condamnare in dosarul Agrocomplex. 8 luni de puscarie pentru un contabil care a recunoscut ca a falsificat acte

Un functionar public din Primaria Pascani a fost condamanta la 8 luni de inchisoare pentru fals material in inscrisuri oficiale. Hotararea a fost data pe 9 septembrie a.c. de judecatorii Tribunalului Iasi, fiind prima condamnare in dosarul Agrocomplex. Este vorba despre contabila Daniela Marcovschi, fost director economic la regia locala de termoficare.
Magistratii ieseni au admis a acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de inculpata cu procurorii DNA si au amanat aplicarea pedepsei doi ani de zile, de la data cand hotararea va ramane definitiva, perioada de proba in care functionarul pascanean se afla sub supraveghere. Daca regulile impuse vor fi incalcate atunci pedeapsa va fi aplicata in intregime. Mai mult ea trebuie sa plateasca 1400 lei cheltuieli judiciare si de judecata.

In acelasi dosar mai sunt implicati si alti functionari din Primarie si toti consilierii locali din mandatul 2004- 2008. Ei au fost trimisi in judecata de procurorii DNA la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti si au averile sechestrate dupa ce contestatiile avocatilor au fost respinse. Printre ei se afla deputatul PSD Neculai Ratoi, fost primar la acea vreme si secretarul Mircea Zuzan, suspendat din fucntie pentru acte de coruptie.
Scandalul a pornit de la un contract de închiriere semnat in anul 1997, intre Consiliul Local Pașcani și societatea actualului primar, Agrocomplex Lunca, pentru 60 ha teren arabil. Firma a acumulat datorii de 15.000 lei și penalități de 947.950 lei, dar a cerut exonerarea de la plata din cauza unor calamități. Consilierii locali au aprobat o hotarare in anul 2007 prin care au fost sterse datoriile dar documentul a fost anulat in instanta la cererea Prefecturii Iasi. Suma nu a mai fost impusa la plata decat cativa ani mai tarziu , in campania electotrala din 2012 , de fostul primar Grigore Craciunescu, cel care a facut si plangerea la DNA. Totodata au fost calculate si penalitati de peste 1 milion de lei dar majoritatea sumelor sunt prescrise.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow