3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Prima acțiune de dezinsecție, programată pentru săptămâna viitoare

Legislativul pășcănean a aprobat în sfârșit serviciile pentru dezinsecție și deratizare. Este vorba despre aceleași tarife prezentate de fosta conducere a societății CLP Ecoserv SRL, însă cu câteva mențiuni, adăugate de noua conducere.

Astfel, sunt prevăzute două tarife, unul de 0,018 lei /mp, fără TVA pentru suprafețe mai mari de 1000 mp, activitate care are loc de regulă în exteriorul clădirilor și unul de 1,59 lei/mp fără TVA, pentru suprafețe mai mici de 1000 mp, situate în interiorul clădirilor.

În acest an vor fi doar două astfel de acțiuni, deși de regula ar fi necesare patru etape de dezinfecţie prin pulverizare.

Conform noului director, Dumitru Chiuariu, în continuare urmează să fie dat ordinul de începere, astfel încât să poată fi stabilite condițiile și suprafețele unde vor acționa angajații de la CLP Ecoserv.

De asemenea, acțiunea nu va avea loc în subsolurile blocurilor, motiv pentru care asociațiile de proprietari pot apela contra cost la serviciile societății.

Pentru serviciile de dezinsecție si deratizare municipalitatea a alocat din bugetul local suma de 250.000 lei, aceeași ca și anul trecut.

Unul dintre consilierii locali, Sorin Olariu de la PMP a atras că acțiunea de dezinsecție va începe târziu și că nu va avea în totalitate efectul scontat.

Mentionam ca serviciile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție ar urma sa fie puse in practica cel mai probabil, în termen de o săptămână. Până atunci municipalitatea trebuie să anunțe locuitorii de la case, asociațiile de proprietari si proprietarii de albine referitor la perioada și suprafetele unde vor avea loc astfel de actiuni.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Construcția Spitalului Regional de Urgență Iași intră în linie dreaptă (P)

Finalizarea licitației de proiectare a fost doar primul pas în direcția construcției primului spital regional de după...

Deputatul Vasile Toma: Comitet interministerial pentru A7 si A8

Am organizat, impreuna cu colegii parlamentari social-democrați din Iasi, intalnirea solicitată de societatea civilă ieseana, cu presedintele...

Benzina si motorina mai scumpe de la 1 ianuarie

Benzina si motorina se vor scumpi, de la 1 ianuarie, dupa ce Guvernul a majorat nivelul accizelor...

Vinul fiert, cea mai populară băutură a iernii. Reţeta delicioasă recomandată de Radu Anton Roman

Băut în cantităţi moderate, vinul roşu se transformă în leac natural. Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI