More

  ”Prietenie fără frontiere” la Colegiul Unirea din Pașcani

  Array

  ”PRIETENIE FĂRĂ FRONTIERE” DE ZIUA MONDIALĂ EDUCAȚIEI LA COLEGIUL TEHNIC DE CĂI FERATE ”UNIREA”, PAȘCANI

  Astăzi, 5 octombrie 2016, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Educației, începând cu ora 9.00, în sala 5 a Colegiului Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani, echipa CT Unirea – Euroscola a pus în scenă piesa ”Prietenie fără frontiere”, o piesă despre iubire, prietenie, respect și toleranță, despre criza de identitate pe care o traversează orice persoană care, din diverse motive, este nevoită să-și părăsească țara și să pornească în căutarea altui loc care să-i ofere stabilitate și siguranță. Această criză de identitate este și mai acut trăită de tânăra generație, de copii, de adolescenți, care percep stabilitatea unei vieți  din perspectiva faptului că sunt sau nu alături de părinți, că au parte sau nu de jocurile copilăriei sau de posibilitatea de a-și împlini visele.

  ”Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”, aceasta este, de fapt, tema Concursului Național Eroscola, concurs inițiat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, concurs la care participă și un grup de elevi și profesori ai școlii noastre. Piesa de teatru ”Prietenie fără frontiere” face parte dintr-un șir de activități care se desfășoară în cadrul concursului.

  Timp de zece minute, cei prezenți au fost invitați să urmărească povestea unei adolescente din Siria care, de teama că și-ar putea pierde noii prieteni europeni, preferă să-și nege originile. Ca orice refugiat, ea înțelege că dincolo de granițele fizice, cele psihologice sunt mult mai dureroase. Tristețe, melancolie, speranță, un amalgam de sentimente contradictorii în sufletul unui tânăr care încearcă să-și croiască o nouă viață într-o Europă a valorilor și a șanselor egale pentru toți, indiferent de origini.

  Ziua Mondială a Educației a fost inaugurată în 1994, de către UNESCO, pentru a marca semnarea în 1996, a recomandării făcute de UNESCO și Organizația Internațională a Muncii privind condițiile de muncă ale personalului didactic. De atunci, această zi se sărbătorește în fiecare an la data de 5 octombrie, în peste 200 de țări.

  UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenția anumitor guverne asupra condițiilor rele de muncă în care cadrele didactice își desfășoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora dar și pentru a reaminti tuturor că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale.

  Comunicat de presă Colegiul CF Unirea din Pașcani

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI