More

  Pricopie: Evaluarea elevilor de clasa a VIII-a ar trebui să cuprindă şi o limbă străină

  Array

  Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a trebuie să vizeze şi o limbă străină, iar Ministerul Educaţiei intenţionează să introducă testarea acestei competenţe, însă nu în 2014 şi nici anul viitor, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

  Ministrul a precizat, în acelaşi context, că testarea competenţelor într-o limbă străină va fi introdusă, anul acesta, la evaluarea elevilor de clasa a VI-a, fiind vorba despre o premieră.

  “Nu evaluăm competenţa într-o limbă străină decât la bacalaureat. În acest an, încercăm la testul de clasa a VI-a, este prima dată când facem aşa ceva, până acum nu aveam. Dar nu este un examen, ci un test, la evaluarea de clasa a VI-a. În mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină şi de mult timp trebuia să fie acest lucru. Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru”, a spus Pricopie, la dezbaterea cu tema “Dezvoltarea competenţelor cheie în şcolile din România. Provocări şi oportunităţi pentru actualele politici educaţionale”, organizată de FSLI.

  Remus Pricopie a subliniat că testarea competenţelor într-o limbă străină va trebuie făcută, gradual, şi la clasele mai mici.
  “Aceste competenţe de limbă sunt evaluate la nivelul clasei a VI-a. Încet, gradual, va trebui să le testăm şi pe clasele mai mici. Ştiţi că aveam obligativitatea unei limbi străine începând cu clasa a III-a. Am făcut ordinul şi acum există obligativitatea primei limbi străine începând cu clasa I. Am vrut să dau ordin cu obligativitatea celei de-a doua limbi străine începând cu clasa a III-a. În urma discuţiei cu colegii din minister, am spus: ‘Hai, mai întâi, să anunţăm şi să ne asigurăm că în mediul rural, despre care s-a vorbit că există un decalaj foarte mare, avem profesorii necesari’. Ei, pe hârtie, există, dar în practică, atunci când te duci în anumite zone izolate, constaţi că nu există”, a mai spus ministrul Educaţiei.

  Evaluările care se fac în premieră anul acesta la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor derula între 28 şi 30 mai pentru elevii de clasa a IV-a, între 2 şi 4 iunie pentru cei din clasa a II-a şi în 5 – 6 iunie pentru elevii de a VI-a. Calificativele obţinute de către elevi la evaluare nu vor fi trecute în catalog.

  Notele la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a, în schimb, contează la media pentru admiterea în liceu.

  Sursa Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un tânăr din America își caută părinții la Pașcani. A fost abandonat într-o scară de bloc, la câteva zile de la naștere

  Un tanar nascut in urma cu 28 de ani la Pascani si abandonat in scara blocului G6, de pe strada Izvoarelor din municipiu, isi...

  Adolescenta cu chip de înger din Pașcani, a plecat la ceruri. Nicoleta a îndoliat o comunitate întreagă

  Adolescenta cu chip de inger din Pascani pentru care a luptat o comunitate intreaga sa obtina o sansa in plus la viata, a pierdut...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la sediul societatii II ABICULESEI I. DANUT, F22/1649/2012, CUI 30243664. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp