23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Prichindeii au învățat cum să se spele corect pe dinți

Echipa medicală a unui cabinet stomatologic din Pașcani a mers în grădințe pentru a vorbi micuților despre cum e corect să se spele pe dinți, despre importanţa periajului cu pasta de dinţi cu fluor de cel puţin două ori pe zi, folosirea aţei dentare pentru îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile sau schimbarea periodică a periuţei de dinţi. De asemenea, prichindeii au beneficiat 

„Am exemplificat copiilor metoda corectă de periaj dentar cu ajutorul unui modelul demonstrativ, copiii fiind direct implicaţi în acest proces interactiv. Ei au învăţat, de asemenea, că vizitele regulate la medicul dentist şi evitarea gustărilor dulci între mese îi vor ţine departe de carii şi dureri dentare.” a spus doctorul Eduard Nica.

În desfăşurarea lecţiei de educaţie dentară, a fost inclusă şi vizionarea unui filmuleţ educaţional Călătorie în Împărăţia Dinţişorului, precum şi discuţii libere, orientate către conceptele de sănătate orală, toate cu scopul de a stimula dezvoltarea unor obiceiuri corecte de igienă orală care să îi însoţească pe copii pe durata întregii vieţi.

Momentul a avut loc în ziua de 14 decembrie  la Gradinita nr 2 din Pascani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow