More

  Prevenirea delicvenței juvenile la Pașcani

  Array

  Zeci de adolescenţi din Paşcani au învăţat astăzi de la oamenii legii cum să îşi apare lucrurile personale, să nu fie implicaţi în acte de violenţă, dar mai ales elemente esenţiale pentru o navigare pe internet sigură. La sfârşitul prezentării elevii au fost recompensaţi cu tricouri şi pliante.

  Activităţi de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizarea minorilor la Colegiul Tehnic “CF Unirea” din Paşcani. Reprezentanţi ai Poliţiei de Proximitate au stat de vorba cu elevii claselor XI – XII pentru a le explica principalele reguli ce trebuie respectate pentru a nu ajunge victime ale hoţilor sau agresorilor. Evenimentul a avut loc astăzi, 27 septembrie începând cu ora 10.00.

  Timp de o ora adolescenţii au învăţat cum să se protejeze în mediul virtual, să nu distribuie informaţii personale sau poze compromiţătoare.

  Cei mai activi dintre elevi au fost recompensaţi. Aceştia au primit de la reprezentanţii Poliţiei tricouri personalizate “Şi eu vreau să fiu poliţist”, dar şi materiale promoţionale cu reguli de siguranţă personală.

  La final adolescenţii s-au declarat mulţumiţi de activitate. Pe lângă premiile primite, elevii spun că au învăţat cum se reacţioneze în diferite situaţii.

  O oră mai târziu şi elevii Liceului Teoretic “M. Costin” au fost vizitaţi de poliţişti. Reprezentanţi de la Inspectoratul de Poliţie Iaşi şi Paşcani le-au prezentat adolescenţilor reguli de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizarea minorilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI