20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Preturile la salubritate au fost majorate

salubritate foto

Viata in municipiul Pascani este din ce in ce mai scumpa, desi situatia socio-economica a municipiului se degradeaza pe zi ce trece.

Dupa majorarea devastatoare a pretului la caldura, si a pretului la apa, ieri legislativul local a aprobat proiectul de hotarare privind majorarea pretului si la salubritate. Nu cu putin, ci cu aproape 50% , povara greu de suportat de contribuabili.

Astfel, pretul la salubritate pentru populatie ar urma sa creasca cu 44,5% de la 5,40 lei la 7,8 lei/persoana iar la societatile comerciale cu 47,1% de la 46 de lei la 67,8 lei/mc.

Proiectul a fost aprobat cu doar doua voturi impotriva din partea consilierilor PDL, noile preturi urmand sa intre in vigoare de la data de 1 martie.

Consilierii din opozitie, au cerut executivului, sa renunte la proiectul de majorare a pretului la salubritate pe motiv ca nu se justifica. Ioan Ionita, a explicat ca procentul de majorare acopera profitul si cota de dezvoltare prognozate pentru acest an, elemente la care s-ar putea renunta pentru mentinerea aceluiasi pret.

In replica, edilul sef al municipiului Pascani a explicat ca societatea are nevoie de bani pentru achizitionarea de utilaje si echipamente noi asa incat serviciile de salubritate sa fie mai eficiente. Mai mult, societatea are nevoie de utilaje noi si pentru transportul gunoiului la groapa ecologica din Iasi, sau la viitoarea statie de transfer de la Ruginoasa. Un alt argument ar fi ca din anul 2008 atunci cand a fost facuta ultima majorare de pret si pana acum, pretul combustibilului a crescut de cateva ori

In acelasi context secretarul Mircea Zuzan a anuntat ca societatea de salubritate intentioneaza sa faca un imprumut cu garantie de la bugetul local pentru achizitionarea de utilaje. Mai mult, consiliera Diana Acsinte a propus introducerea taxei de salubritate care ar urma sa fie platita odata cu impozitele locale de toti pascanenii, ceea ce ar atrage mai multi bani in conturile societatii.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow