25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Prețurile la benzină și motorină sunt tot mai mari: „Se vede în buzunar. Acum o săptămână băgam de 100 de lei 20 de litri, acum bag 19”

Carburanții s-au scumpit semnificativ, iar preţurile au ajuns aproape la acelaşi nivel cu cel care era înainte de apariția crizei sanitare. Acum două săptămâni șoferii plăteau pentru un litru de benzină sau motorină sub 5 lei, acum prețul este de 5,2 – 5,3 lei/litru. Companiile petroliere pun creșterile pe seama majorării accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol.

Nicolae obișnuiește să meargă foarte des cu mașina, astfel că este nevoit să alimenteze săptămânal. Creșterea prețului la motorină l-a pus, însă, pe gânduri. Iar acum, așteapă ca vremea caldă să revină și să poată pleca la treabă cu bicicleta.

„Am început să folosesc bicicleta, dar și acolo e dificil, pentru că nu avem piste. Nu mai zis de respectul în trafic. Săptămânal, merg mult cu mașina. Sper să se încălzească să pot să o înlocuiesc totuși cu bicicleta. Se vede în buzunar prețul. Acum o săptămână băgam de 100 de lei 20 de litri, acum bag 19”, spune Nicolae.

Creșterea prețului la carburanți îl afectează și pe Călin. Spune că ia în considerare să folosească mai mult metroul de acum încolo, însă recunoaște că de multe ori mașina este vitală. „De multe ori ne grăbim, orașul e aglomerat. Dacă ne grăbim nu putem mereu să mergem cu bicicleta, mai ales unde nu avem gură de metrou. Să zicem că o soluție ar fi metroul”, spune acesta.

Și alți șoferi susțin că majorarea prețurilor la carburanți îi afectează:

– Ne afectează, nu ai cum să spui că nu, dar trebuie să folosești mașina. Mai am o trotinetă electrică pe care o folosesc în Centrul Vechi, dar când am drum lung iau mașina.

– Sincer, foarte exagerat. 5,80 motorina de la 4,80 cât era înainte, acum e foarte, foarte scump. Afecteaza pe toata lumea, sunt oameni cu posibilității foarte mici

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow